Úřednický premiér? Kurník, zavolejte Zemanovi, ať na mě nezapomene, směje se Pecina

24.06.2013 12:46

Prezident Miloš Zeman zvažuje jména čtyř lidí, kteří by mohli vést úřednickou vládu. O koho konkrétně jde, ovšem nesdělil. Podle serveru iDnes.cz by se však dala odvodit z toho, jací lidé se kolem Zemana pohybují – Jiří Rusnok, Jaroslav Zavadil nebo Martin Pecina.

Úřednický premiér? Kurník, zavolejte Zemanovi, ať na mě nezapomene, směje se Pecina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ze Zemanova platu tedy půjde do fondu každý měsíc šedesát tisíc korun. Trvalý platební příkaz prý zadal až do ledna roku 2018

Ekonom Jiří Rusnok radí Miloši Zemanovi v ekonomických otázkách. Zda se ho ale prezident ptal, jestli by přijal možnost vést „vládu odborníků“, neuvedl. "Nebudu to komentovat. Vůbec. Uvidíme, počkáme, co bude," řekl Lidovým novinám.

Bývalého ministra vnitra Martina Pecinu otázka serveru iDnes.cz pobavila. "S prezidentem jsem krátce hovořil v pondělí 10. června na koncertu na Hradě. To mi nic nenabídl. Od té doby jsem ho neviděl, ani s ním nehovořil. Nechtěl byste raději něco vědět o Vítkovicích? My tady svařujeme železo a co vyvádíte v Praze, to víme jenom z televize," prohlásil. "Kurník, tož mu to zavolejte, aby na mě nezapomněl," dodal.

Mezi externími poradci Zemana jsou také šéf Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a prezident odborových svazů Jaroslav Zavadil. Hanák možnost, že by byl Zemanovým kandidátem na premiéra, nechtěl komentovat.

Zavadil pak uvedl, že nehodlá vstupovat do politiky. Vládu odborníků však podporuje, na předčasné volby prý nevěří. "My jsme dlouhodobě říkali, že má skončit současná pravicová vláda a že preferujeme předčasné volby, ale ty jsou v rukou Parlamentu, kde je nějakých 117, 119 poslanců, kteří mají hypotéky a mnozí vědí, že se už do sněmovny nikdy nedostanou. Jak známo, kapři si rybník nikdy nevypustí," prohlásil Zavadil.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…