Úředník ŘSD dostal za nepřiznané milionové transakce pokutu

14.08.2013 10:31

Městský úřad v Černošicích potrestal pokutou vysoce postaveného úředníka Ředitelství silnic a dálnic Václava Nestrašila za nepřiznané transakce ve výši zhruba 15 milionů korun. Výši pokuty úřad nezveřejnil. Informuje o tom server Lidovky.cz. V majetkovém přiznání jsou podle serveru nesrovnalosti například v případě Nestrašilovy nové vily v Černošicích.

Úředník ŘSD dostal za nepřiznané milionové transakce pokutu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Nestrašil, který je ředitelem úseku provozovatele elektronického mýta ŘSD, porušil podle Lidovek.cz zákon o střetu zájmů dvakrát. Neodevzdal některá majetková přiznání v předepsané lhůtě a v prohlášení "uvedl zjevně nepřesné, neúplné nebo nepravdivé údaje".

"Pan Nestrašil byl uznán vinným z přestupku, jenž mu byl kladen za vinu, a byla mu uložena sankce ve formě pokuty v obvyklé výši," řekla serveru Ivana Etlíková z Městského úřadu v Černošicích. Podle zákona hrozí za takový prohřešek pokuta až 50.000 korun.

Ředitelství silnic a dálnic o dalším potrestání Nestrašila neuvažuje. "Tento způsob řešení je plně v souladu se zákonem a já jej považuji za dostatečný. Za sebe pak mohu říci, že pan ředitel Nestrašil moji důvěru neztratil a nemám důvod vůči jeho osobě vyvozovat další postihy," řekl serveru šéf ŘSD David Čermák již dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…