Uříznuté ucho a pořezaná hlava. Odměna za to, že migrantovi ukázal cestu

31.08.2016 11:54

Balkánem před několika dny otřásla zpráva o neuvěřitelně brutálním činu imigranta. V srbské Subotici nedaleko maďarských hranic chtěli dva mladí bratři pomoci jednomu z migrantů najít místo, kde by přenocoval. Imigrant se „odvděčil“ tím, že jednoho z bratrů vážně poranil – skalpelem ho pořezal po hlavě. Chlapec měl dokonce rozříznuté ucho.

Uříznuté ucho a pořezaná hlava. Odměna za to, že migrantovi ukázal cestu
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

Šestnáctiletý chlapec ze Subotice (město na severu země, pár kilometrů od maďarského hraničního plotu – pozn. red.) utrpěl zranění od imigranta, který ho ošklivě pořezal na zadní části hlavy. Chlapec přitom spolu se svým bratrem běženci pomáhal, chtěl mu najít ubytování. Mladík utrpěl zranění na hlavě, ale i na noze. Dokonce má rozříznuté ucho. O případu informoval srbský deník Blic.

Anketa

Která politická strana se dle vás nejrozumněji staví k otázce migrace?

1%
5%
11%
1%
0%
61%
0%
0%
0%
2%
1%
hlasovalo: 19513 lidí

Oba bratři se z útoku ještě nevzpamatovali. „Kluci mají ještě stále strach a jsou v šoku a nepřejí si o útoku veřejně mluvit. Podle jejich sedmnáctileté kamarádky se vše odehrálo v centru města a jen shodou náhod nedošlo k velké tragédii,“ píše Blic.

„Naše skupina se sešla v parku Ference Rajhla v blízkosti vlakového nádraží a nikdy tam nezůstáváme dlouho, nejpozději do 22 hodin. Toho večera kolem deváté k nám přišla trojice migrantů. Sháněli místo, kde by mohli přespat. Kamarád se jim snažil vysvětlit, kudy mají jít, ale protože neuměl dobře anglicky, on a jeho bratr šli s migranty, aby jim ukázali cestu. Kousek od parku se kamarád sehnul a jeden z migrantů, který působil nejmírněji, z ničeho nic vytáhl skalpel a pořezal mu hlavu,“ popisuje sedmnáctiletá M. P.

  • Celý článek ZDE

Dívka, která v době útoku ještě byla v parku se zbytkem party, zavolala záchranku a někdo další i policii. „Byl celý od krve a pokoušeli jsme se krvácení zastavit. Pak ho odvezli do nemocnice a jeho bratr počkal na příjezd policie, aby jim všechno popsal. Hrozně se bojíme, slyšela jsem od kamaráda, že tu trojici migrantů zase viděli ve městě,“ svěřuje se dívka.

Její matka Sladjana Perišić podle Blicu zveřejnila na svém facebookovém profilu upozornění a žádá o sdílení příspěvku, aby se o případu dovědělo co nejvíc lidí. „Jsem v šoku, protože těmto lidem se v naší zemi pomáhá a oni se nám odvděčí tak, že útočí na naše děti. Je nelidské, když jim děti chtěly pomoci a oni jim to takhle vrátili,“ uvádí.

Policie pro média potvrdila, že imigranti dva nezletilé chlapce napadli a že jeden z nich byl zraněn. Srbská policie se už obrátila na státní zastupitelství a po útočnících pátrá. O případu informovala většina hlavních médií v Srbsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…