Urvi, co můžeš. Bílá rasa by se měla stydět, zatáhla celý svět do tolika válek. Promlouvá česká písničkářka

16.10.2016 11:05

Písničkářka Radůza, vlastním jménem Radka Vranková, poskytla rozhovor serveru DVTV.cz. Stojí za pozornost už proto, že se v něm nevěnuje jen písničkám, ale také válkám. „Bílé rase“ od plic vynadala za to, že prý celý svět stále zatahuje do krvavých konfliktů.

Urvi, co můžeš. Bílá rasa by se měla stydět, zatáhla celý svět do tolika válek. Promlouvá česká písničkářka
Foto: Archiv
Popisek: Německý tank Tiger

Od konce druhé světové války uplynulo více než sedmdesát let a Evropané říkají, že je prožili v míru. Radůza však připomíná, že od roku 1945 vypuklo asi sto různých válek. To jen ukazuje, že dnešní svět stojí na tezích „urvi, co můžeš“ či „zabij, nebo budeš zabit“. Žijeme zkrátka ve světě, kde se bez ostrých loktů jen těžko prosadíme. Řadu umělců prý toto poznání vede k tomu, že začnou pít, užívat drogy nebo se uzavřou před světem.

Celý rozhovor najdete zde.

Bílá rasa, které jsme součástí, toho prý ve světě hodně napáchala a podle zpěvačky bychom se za to měli stydět. Stačí si vzpomenout na faktické vyhlazení severoamerických indiánů před několika stovkami let, které máme tzv. na triku.

„Myslím, že naše bílá rasa má hodně věcí, za které bychom se měli stydět. To byla genocida jedné rasy druhou. To je neuvěřitelné, co jsme udělali, a říkám záměrně ‚jsme‘, protože jsem členkou této rasy,“ prohlásila v rozhovoru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …