Ušili na mě tu kauzu horkou jehlou, nesedí jim tam základní věci. Policejní prezident se v novinách bránil nařčením podřízených

24.09.2016 9:03

„Nikdy jsem nečekal, že i proti policejnímu prezidentovi může přijít tak zásadní konstrukce a nepravda, a navíc že bude vyřčena z úst policisty jednoho z celostátních a tzv. elitních útvarů,“ svěřil se policejní prezident Tomáš Tuhý v rozhovoru, který poskytl dnešnímu vydání deníku Právo. V něm podrobně komentoval své obvinění z úniku informací.

Ušili na mě tu kauzu horkou jehlou, nesedí jim tam základní věci. Policejní prezident se v novinách bránil nařčením podřízených
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Klíčová SMS měla podle původních informací přijít na číslo Davida Tesaříka – syna vlivného olomouckého podnikatele ze společnosti Tesco SW Josefa Tesaříka a synovce senátora za ČSSD Martina Tesaříka. Nově ale vyšlo najevo, že zmíněná SMS nebyla příchozí, nýbrž že ji Tesařík naopak sám odeslal, což změnilo podstatu celého problému. „Bylo to podle vás lajdáctví, nebo záměr?“ zajímalo list. „To nedovedu posoudit. Každopádně fakt, že se to celé dnes dostává do jiného světla, znamená, že tu věc někdo připravoval. A že ji připravoval zřejmě tzv. horkou jehlou a udělal přitom řadu zásadních chyb,“ odpověděl Tuhý.

Proč si to myslí? „Např. když jsem si přečetl to usnesení o odložení té věci, jak ho zveřejnil Nadační fond proti korupci, tak tam je mnohem více rozporů, nesedí tam třeba časové údaje a jsou tam zřejmě cíleně některé údaje zamazávány tak, aby byly přesto viditelné. I to považuji za určitou aktivitu, která měla poškodit mě i mé blízké. Přesné vysvětlení nemám, ale je to jednoznačně konstrukce a cílený útok na mě. Odmítám jakoukoliv spojitost s těmi věcmi,“ uvedl policejní prezident.

Poukázal na to, že Vrchní státní zastupitelství v Olomouci vedlo rok a půl řízení, ve kterém měl figurovat jako podezřelý. „A je velmi zvláštní, že se někdo může takovým příběhem takto intenzivně zabývat na základě vykonstruovaných faktů a nepravdivých údajů. Nevím, jakou to pak může vyvolávat důvěru v takovou instituci,“ prohlásil.

Uvedl také, že je přesvědčen o tom, že telefon, z něhož měla být ona SMS odeslána, buď nikdy neexistoval, nebo nebyl používán nikým z jeho okolí. „Říkám, že snaha zapojit mou osobu do jakéhosi úniku informací byla cílená záležitost. Připravená a vykonstruovaná,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…