Úspěšný podnikatel o svém politickém hnutí: Byli jsme pro vládnoucí garnituru jako osina v zadku

23.07.2014 10:07

Podnikatel Martin Hausenblas bude v blížících se komunálních volbách po Andreji Babišovi z ANO nebo Zbyňku Passerovi z Pro Prahu dalším úspěšným podnikatelem, který stojí v čele nového uskupení. Lidové noviny o něm dnes píší s tím, že v politice i byznysu působí neobvykle.

Úspěšný podnikatel o svém politickém hnutí: Byli jsme pro vládnoucí garnituru jako osina v zadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Magistrát města Ústí nad Labem

Ústecký podnikatel Hausenblas je majitelem jednoho z největších českých výrobců reklamního textilu, firmy Adler, obchodující ve 13 zemích Evropské unie. Když prý před třemi lety pociťoval syndrom vyhoření a přemýšlel, jakým novým směrem se v podnikání vydat, vypravil se meditovat do pouště. Po návratu se podle LN pustil do restrukturalizace své firmy a zároveň se pustil do politiky. V nadcházejících komunálních volbách bude lídrem uskupení PRO Ústí.

Již před třemi lety se profiloval jako bojovník proti korupci v kraji a podílel se i na vybudování hnutí PRO Kraj. Hned v roce 2012 hnutí slavilo úspěch, když v krajských volbách získalo přes 7 procent a usedlo do opozičních lavic krajského zastupitelstva.

Hausenblas PRO Kraj charakterizuje takto: „PRO Kraj je úspěšný koncept. Zformovali jsme hnutí, ve kterém úspěšně působí lidé z různých koutů regionu. Strčili jsme nohu do dveří, které se opravdu nechtěly otevřít. Pro ústeckou garnituru jsme taková osina v zadku. Učíme se, získáváme zkušenosti, které se nám budou hodit v komunálu. Máme perspektivu,“ citují LN podnikatele.

Nadešel čas pro změny

Čtyřicátník Hausenblas byl v minulosti členem TOP 09, ale prý kvůli nesouhlasu s politikou místopředsedy strany a exministra financí Miroslava Kalouska ze strany odešel.

Nyní bude podnikatel kandidovat jako lídr uskupení PRO Ústí. Podle svých slov chystá nenákladnou kontaktní kampaň s rozpočtem okolo 300 tisíc korun. „Pevně věřím, že čas pro změnu již nadešel a uspějeme,“ říká mimo jiné.

Atmosféra v Ústí je podle něj stále dusná. A to prý i přesto, že v důsledku řady kauz i vražd se z místní politiky stáhli kmotři a šedé eminence. Hausenblas věří, že nyní dojde i na změny ve vedení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…