Ústavní soud zasáhl do sporu Fibingerové s bulvárem. Vyhověl Ringieru

30.05.2012 11:05

Ústavní soud dnes nedal za pravdu bývalé koulařce a reprezentantce Československa ve vrhu koulí Heleně Fibingerové v jejím sporu s vydavatelstvím Ringier Axel Springer. Stěžovala si na mediální šikanu ze strany jejich deníků Aha a Blesk. Nelíbilo se jí, že o ní média až příliš podrobně informovala v souvislosti s nehodou jejího manžela Jaroslava Šmída, při níž v listopadu 2009 zemřel cyklista.

Ústavní soud zasáhl do sporu Fibingerové s bulvárem. Vyhověl Ringieru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Fibingerová

Veřejnost má právo vědět o okolnostech kolize, i když se jednalo o dopravní nehodu jejího manžela, řekl dnes k nálezu Ústavního soudu v tomto sporu soudce-zpravodaj Jiří Nikodým.

Ústavní soud zrušil verdikt

Fibingerová tvrdila, že Aha a Blesk o její osobě informují v souvislosti s nehodou, která se jí netýkala, až příliš. Vadilo jí nejen zveřejňování údajů o ní ve spojitosti s událostí, ale také zveřejňování jejích fotografií.

Následně u Městského soudu v Praze dosáhla rozsudku, který podstatně omezil poskytování informací o Fibingerové i nehodě samotné. Verdikt pak potvrdil Vrchní soud v Praze. Vydavatelství se obrátilo na Ústavní soud, který dnes oba verdikty zrušil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…