Ústecký kraj: Dělníci na vzestupu. Chceme obnovit pořádek, řekl nám Vandas

12.09.2016 11:16

Alespoň podle předběžných měření to vypadá, že Ústecký kraj nejenže podpoří současného hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM), ale do zastupitelstva mají šanci proniknout i zástupci Dělnické strany sociální spravedlnosti. ParlamentníListy.cz se proto vypravily do tohoto regionu, aby zjistily více.

Ústecký kraj: Dělníci na vzestupu. Chceme obnovit pořádek, řekl nám Vandas
Foto: DSSS
Popisek: Marian Kotleba a Tomáš Vandas

Z ohlasů, které jsme zaznamenali v Mostu, Kadani, Chomutově anebo samotném Ústí nad Labem, to vypadá, že nálepka „extremistické“ strany místním nevadí. „Proč by měla, pan Vandas mi nesympatický není,“ řekl naší redakci postarší pár poblíž chomutovského zámečku. Koho budou volit, ale sdělit nechtěli. „Rozhodnutí nejsme ani v tom, zdali volit půjdeme,“ dodali. Nejinak hovořila i starší dáma na autobusové zastávce v Kadani. „Víme, že Dělníci tu jsou, to ano. Mně osobně to nějak nevadí, snaží se dělat pořádek,“ podotkla.

Připomeňme, že asi 60 kilometrů od Kadaně leží město Duchcov. To není nikterak známé, ale do médií proniklo opakovaně. A to zejména v roce 2014, kdy zde DSSS získala tři mandáty. „Musím konstatovat, že nové vedení města udělalo velký kus práce a bezpečnostní situace se zde velmi výrazně zlepšila. Nově opravené domy, silnice, bývalé ‚ghetto‘ se změnilo k nepoznání. Jsem rád, že k tomu svým dílem přispěla i DSSS,“ řekl předseda Dělníků Tomáš Vandas o prázdninách.

Aktuální preference, Ústecký kraj

Ústecký kraj je orientován výrazně doleva. Podle dat agentury Phoenix, která již od května letošního roku poměřuje jednotlivé subjekty, by zde uspěli jak komunisté, tak sociální demokraté. Za výrazný úspěch lze považovat i šestiprocentní potenciál Dělnické strany. „Je to určitě potěšující a ukazuje se, že sice nedáváme občanům koblihy zdarma, ale nabízíme jasná a konkrétní řešení, která Ústecký kraj potřebuje. Mohu slíbit, že pokud budeme mít možnost, obnovíme po volbách v tomto regionu pořádek, jako jsme ho obnovili v Duchcově,“ komentoval ParlamentnímListům.cz prozatímní výsledky Vandas.

Volby do zastupitelstev krajů byly vyhlášeny prezidentem Milošem Zemanem na 7. a 8. října 2016. Volit se budou krajští zastupitelé ve třinácti krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelstvu zastupitelstvo hlavního města Prahy zvolené v roce 2014.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…