Ústřední výbor komunistů večer ukončí hlasování o toleranci vlády

06.04.2021 6:30

Ústřední výbor komunistů dnes večer ukončí hlasování o toleranci vlády Andreje Babiše. Jeho členové se v něm na dálku mohou vyjádřit, zda souhlasí s vypovězením dohody o tolerování kabinetu.

Ústřední výbor komunistů večer ukončí hlasování o toleranci vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

Část komunistů kritizuje hnutí ANO za neplnění dohod. Výkonný výbor KSČM se proto již minulý týden rozhodl, že zahájí s ANO dohodovací řízení, které může ukončit podporu vládě.

Komunistům se nelíbí, že hnutí ANO podle nich neplní část z bodů toleranční dohody, na které se dohodlo s KSČM před třemi lety. Výhrady mají například k navrácení deseti miliard korun do rozpočtu ministerstva obrany z rozpočtové rezervy. Nelíbí se jim také kroky vlády v případě projektu dostavby jaderné elektrárny Dukovany. Podle předsedy komunistů Vojtěcha Filipa dále vláda neplní podmínky dohodnuté s prodloužením nouzového stavu. KSČM také vadí, že nebyly sloučeny Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZPMV) a Vojenská zdravotní pojišťovna.

Babiš věří, že jeho vláda vydrží až do podzimních sněmovních voleb. Pokud by komunisté přestali menšinový kabinet ANO a ČSSD tolerovat, byla by to podle něj škoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…