Ústřední výkonný výbor ČSSD podpořil vstup strany do vlády

14.12.2013 11:30

Ústřední výkonný výbor ČSSD dnes na jednání v pražském Kongresovém centru jednomyslně podpořil vstup strany do vlády s hnutím ANO a KDU-ČSL. Konání vnitrostranického referenda odmítl. Uvedla to Česká televize.

Ústřední výkonný výbor ČSSD podpořil vstup strany do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Bohuslavem Sobotkou

Ústřední výkonný výbor ČSSD jednal od sobotního rána v pražském Kongresovém centru o koaliční smlouvě s hnutím ANO a KDU-ČSL. Stranické vedení mu už v pátek večer doporučilo, aby dohodu schválil bez vnitrostranického referenda.

K tomu také došlo. Výbor podpořil vstup sociální demokracie do koaliční vlády jednomyslně a konání vnitrostranického referenda odmítl.

"Já jsem podobný výsledek očekával. Když se podíváme na text koaliční smlouvy, je patrné, že sociální demokracie uplatnila velkou většinu svého volebního programu. Delegáti tudíž neměli žádný silný důvod pro tuto smlouvu nehlasovat," uvedl předseda poslaneckého klubu strany Roman Sklenák.

Koaliční smlouva podle něj ukazuje, kterým směrem vznikající vláda půjde. Některé body se podle něj dají ještě upřesnit v programovém prohlášení vlády.

Lidovce a hnutí ANO jednání čeká

Jde zatím o programovou část dohody. Lidovci ji budou projednávat v neděli, hnutí ANO zkraje příštího týdne. Příští týden by měla začít jednání předsedů stran o rozdělení resortů a o personálním obsazení. Lidovcům se nelíbí, že by jim měla podle prvotního návrhu připadnout jen dvě křesla.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…