Úsvit chystá volební sněm, Lidinský bude obhajovat post předsedy

11.10.2016 12:50

Strana Úsvit – Národní koalice chystá i v souvislosti s neúspěchem v krajských volbách volební konferenci. Předseda Miroslav Lidinský bude funkci v čele Úsvitu obhajovat. Řekl to ČTK a České televizi po dnešní diskusi členů stranického předsednictva.

Úsvit chystá volební sněm, Lidinský bude obhajovat post předsedy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda strany Úsvit - Národní koalice Miroslav Lidinský

„Budu obhajovat funkci předsedy. Pokud k tomu dostanu mandát, pokud mi členská základna vysloví důvěru, je potřeba bojovat dál,“ uvedl Lidinský.

Konference by se mohla uskutečnit v listopadu, původně se však uvažovalo i o dřívějším termínu. „Vyslyšeli jsme výzvu z nižších úrovní, abychom mohli dokonale analyzovat to, co je právě za námi,“ řekl Lidinský. Do tří týdnů se podle něho sejde širší stranické vedení, na němž budou členové „precizně analyzovat všechny faktory, které se podepsaly na volebním výsledku“.

Úsvit, jenž je ve Sněmovně v opozici a vystupuje zejména s protiimigračními tématy, nemá po krajských volbách jediného zastupitele. Jeho kandidáti neuspěli ani v prvním kole senátních voleb.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…