Úsvit navrhne zrušení postů politických náměstků ve služebním zákoně

02.09.2014 14:54

Předseda poslaneckého klubu Úsvitu přímé demokracie Radim Fiala prohlásil, že hnutí předloží pozměňovací návrh služebního zákona, který nedovolí vznik postů politických náměstků. O zákoně bude v úterý jednat Poslanecká sněmovna. Prezident Miloš Zeman zde poslancům přednese postoj k současné verzi zákona.

Úsvit navrhne zrušení postů politických náměstků ve služebním zákoně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Prezident Miloš Zeman v úterý sdělí poslancům svůj názor na novelu služebního zákona, jak se na ní dohodly strany koalice s pravicovou opozicí. Očekává se, že bude kritický zejména k politickým náměstkům. Sněmovna by měla poslat normu do závěrečného schvalování, které by se mělo uskutečnit v půlce příštího týdne.

Zeman kvůli pozicím politických náměstků nevylučuje veto. Tvrdí, že nebudou mít co na práci a budou pouze pobírat plat. Protože je na nynějším návrhu v dolní komoře poměrně široká shoda, sněmovna by patrně neměla problém případné veto přehlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…