Úsvit stále plánuje bič na úředníky. Ve vládě ale moc šancí nemá

17.12.2013 20:20

Vláda ve středu zřejmě odmítne návrh poslanců hnutí Úsvit, který má posílit odpovědnost zástupců státu a samospráv za svěřený majetek. Úsvit navrhuje uvalit na ně povinnost jednat se svěřeným majetkem s péčí řádného hospodáře. V návrhu stanoviska pro vládu se však mimo jiné uvádí, že navrhovaná úprava je nadbytečná, protože současné předpisy už úpravu péče o majetek státu i samospráv obsahují.

Úsvit stále plánuje bič na úředníky. Ve vládě ale moc šancí nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Podle dřívějšího vyjádření předsedy Úsvitu Tomio Okamury by bylo možné starosty, hejtmany nebo ministry a jejich náměstky stíhat pro porušení povinnosti při správě cizího majetku. Cílem je podle něj mimo jiné zamezit rozdílným výdajům úřadů za stejné zboží či služby. Návrh se netýká profesních samospráv, například vysokých škol nebo komor.

Vláda však poukazuje například na to, že navrhované pojmy, jako je zástupce státu, zástupce územního samosprávného celku a svěřený majetek jsou nejasné a vyvolávaly by problémy při jejich uplatnění. Například z nich není jasné, o jakého zástupce jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…