Úsvit žádá zavedení ostrahy hranic. TOP 09 se toho bojí

16.06.2015 12:28

Čeští europoslanci zvolení za TOP 09 se budou snažit přesvědčit své kolegy v Evropské lidové straně, by byly zvýšeny výdaje evropského rozpočtu na řešení problematiky migrace. Na setkání s novináři o tom dnes informovali čelní politici TOP 09 Helena Langšádlová a Marek Ženíšek.

Úsvit žádá zavedení ostrahy hranic. TOP 09 se toho bojí
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Ve frakci Evropské lidové strany chceme nadnést tuto otázku, chceme s nimi o tom hovořit a věříme, že získáme podporu,“ uvedl Ženíšek. Poslankyně Langšádlová k tomu doplnila, že na řešení migrace je nyní vyčleněno pouze 0,25 % evropského rozpočtu.

Na otázku, jak velká částka evropského rozpočtu by tedy měla být vyčleněna na problém sílícího přílivu uprchlíků, ale Langšádlová neodpověděla s tím, že přesná částka je věcí dohody.

TOP 09 odmítá návrh hnutí Úsvit, které chce posílit kontroly hranic. Omezení schengenského systému by prý totiž mělo závažné hospodářské dopady. Schengenský prostor nevznikl proto, „aby se nám dobře cestovalo na dovolenou“, ale z ekonomických důvodů.

Ženíšek poukázal i na to, jak byly hlídány české hranice před naším vstupem do Schengenu – případní teroristé by i po zavedení hraničních kontrol neměli problém na české území vstoupit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…