Utíkají před válkou, ale v německých uprchlických táborech klid nenalézají. Bojí se chodit i na záchod a množí se nucená prostituce

02.10.2015 22:18

S otevřenou stížností se obrátily čtyři německé ženské organizace na hesenský zemský sněm ve Wiesbadenu. Žádají přitom, aby sněm zabránil násilí, které hrozí ženám na útěku před válkou.

Utíkají před válkou, ale v německých uprchlických táborech klid nenalézají. Bojí se chodit i na záchod a množí se nucená prostituce
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

V přeplněných uprchlických táborech totiž žijí muži, ženy a děti ve velkých stanech, mají navíc společné sprchy i toalety. A to je právě ten problém, frustrující podmínky totiž jejich situaci zjevně vůbec nepomáhají.

Ženy se například v noci bojí jít i na WC ze strachu z možného násilí, které jim od mužů hrozí. Raději spí oblečené v šatech a i přes den mají obavy z možného útoku. Podle organizací tím trpí rovněž i jejich děti.

„Důsledkem jsou mnohá znásilnění a sexuální přečiny, přibývá také vynucená prostituce,“ stojí například ve stížnosti, která putuje na zemský sněm.

Jak připomíná server Novinky.cz s odkazem na německý list Abendzeitung, podobný problém řeší například v bavorských kasárnách v Mnichově, odkud už několik týdnů přicházejí zprávy o násilí konaném na ženách s tím, že oběti to úřadům nehlásí v obavě, že by se to mohlo negativně projevit při vyřizování jejich žádostí o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…