Útočník z Mnichova měl i íránský pas. Své oběti podle některých svolával přes internet

23.07.2016 13:19

Osmnáctiletý pachatel včerejšího útoku v nákupním centru Olympia v Mnichově měl německý i íránský pas. Více o něm přinesl server Sueddeutsche.de.

Útočník z Mnichova měl i íránský pas. Své oběti podle některých svolával přes internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znovupostavená radnice Mnichova je hlavní dominantou města

Podle zjištění policie žil mladík několik let v Mnichově se svými rodiči a mladším bratrem. Do jejich bytu vtrhla dnes brzy ráno policie. Prohledává také suterén domu a garáž. Byt se nachází v bytovém domě ve čtvrti Maxvorstadt. 

V blízkosti obydlí se nachází škola. Sousedé mladíka popisují jako tichého, rodinu jako oblíbenou. Pozadí celého případu je tak prozatím obestřeno velkou neznámou. Podle policie za útokem nestálo ani více pachatelů, jak se původně spekulovalo. 

Původní text ZDE.

Celému incidentu podle všeho předcházel křik v garážích obchodního centra. Zde se měl podle všeho mladý muž rozčílit, že je Němec, že se zde narodil a že je šikanován. „Nyní jsem si už musel koupit zbraň,“ řekl údajně. Následuje střelba. Mladíka objevila policie asi kilometr od nákupního centra. Zda se zastřelil sám, nebo jej zastřelila hlídka, objasní až pitva.

Jeho falešný facebookový profil nyní ukazuje na to, že pachatel své oběti do nákupního centra zřejmě nalákal. Z účtu „Selima Akim“ rozeslal pozvánky před restauraci rychlého občerstvení v obchodním centru. Někteří reagovali skepticky. „Účet je falešný, dávejte si pozor,“ napsal například jeden z uživatelů Facebooku, který na celou konverzaci informoval policii. Policie nyní celou linku prošetřuje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…