Útok USA v Sýrii: Vatikánské rádio přineslo zásadní svědectví. Nepříznivé pro Washington

20.09.2016 9:46

Lidé v syrském městě Aleppo nevěří, že nedávné bombardování kasáren syrské armády Američany bylo náhodným nedorozuměním. Tvrdí to tamní biskup. Informovala o tom webová stránka Rádia Vatikán.

Útok USA v Sýrii: Vatikánské rádio přineslo zásadní svědectví. Nepříznivé pro Washington
Foto: Markéta Kutilová
Popisek: Snímky zachycují kurdské bojovníky na hranici s Islámským státem.

„Nikdo nevěří, že masakr syrských vojáků, který zapříčinilo bombardování kasáren ze strany USA, byl pouhým omylem,“ uvedl biskup George Abou Khazen. Apoštolský vikář syrské metropole tlumočí přesvědčení většiny obyvatelstva, které dosud žije v centru města: „Onen letecký útok zabil nejméně 90 mladých vojáků a jen potvrzuje dvojznačnost role Spojených států na syrské scéně a také rozšířené přesvědčení, že Spojené státy vytvořily Islámský stát a používají jej ke svým cílům. Spojené státy disponují takovými prostředky a ‚inteligentními zbraněmi‘, že onen nálet na kasárny nemohl být incident, vzhledem k tomu, že budova tam nestála od včerejška“, vysvětluje františkánský biskup.

Celý text je ZDE

Aleppský apoštolský vikář současně potvrdil, že Turecko nyní kontroluje rozsáhlá syrská uzemí poblíž hranic.

Při sobotních náletech v Sýrii mezinárodní koalice vedená USA usmrtila přes 60 syrských vojáků. Na čtyřech náletech se údajně podílely dva letouny typu F-16 a dva typu A-10, které přiletěly z oblasti Iráku.

Podle Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie, přišlo ve východosyrské provincii Dajr az-Zaur o život dokonce nejméně 90 syrských vojáků.

Spojené státy vyjádřily nad neúmyslným zabitím syrských vojáků politování. Jak uvedly, domnívaly se, že bombardují pozice ozbrojenců z Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …