Útok automobilem na dav lidí v Německu má první oběť

26.02.2017 7:32

První oběť má včerejší útok osobním autem v německém Heidelbergu. Informoval o tom server České noviny.

Útok automobilem na dav lidí v Německu má první oběť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Jak připomněl, řidič včera odpoledne najel do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec později svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl, oznámila policie. Mluvčí heidelbergské policie dnes večer vyloučil, že by šlo o teroristický čin. Informovala o tom agentura APA.

Celý text je ZDE.

„Motiv spočívá v psychice útočníka,“ řekl bez dalších podrobností mluvčí policie agentuře APA. Řidič má podle policie 35 let a je to německý občan, jeho jméno ale sděleno nebylo.

Incident se stal kolem 16:00 v centru města na Bismarckově náměstí, řekl policejní mluvčí. Řidič s pronajatým autem najel do skupiny chodců před pekařstvím. Třiasedmdesátiletý těžce zraněný muž později v nemocnici zemřel. Lehce zraněni byli dvaatřicetiletý Rakušan a 29letá žena z Bosny.

Řidič ozbrojený nožem se pak dal na útěk. Po pár stech metrech ho střelbou zastavila přivolaná policejní hlídka. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice, kde prodělal operační zákrok, řekl policejní mluvčí Norbert Schätzle.

K podobnému incidentu došlo v sobotu večer v americkém městě New Orleans. Při masopustním průvodu najel muž s autem do davu lidí. Podle místní policie bylo zraněno 28 osob, z toho pět vážně, nikdo podle ní není v ohrožení života. Informovala o tom agentura AP. Pachatel byl na místě zadržen. Policie vyloučila teroristický čin, podle ní byl muž pod silným vlivem alkoholu či drog.

Celý text je ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…