Útok na Marine Le Penovou: V Paříži hořelo

13.04.2017 11:34

Prezidentská kampaň ve Francii se začíná vyhrocovat. Příslušníci radikální levicové bojůvky, kteří se stylizují do role bojovníků proti xenofobii, podnikli žhářský útok na kancelář Národní fronty. Navíc vyhrožují, že útoky budou pokračovat až do voleb.

Útok na Marine Le Penovou: V Paříži hořelo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

Prezidentská kandidátka a šéfka Národní fronty Marine Le Penové je levicí často napadána, že šíří nenávist a xenofobii. Dnes v časných ranních hodinách se však ukázalo, že autoři těchto a dalších podobných silných výroků sami příliš mírumilovné postoje nezastávají. Vedle vlastních ostrých slov, která často vytýkají Le Penové, sami sáhli rovnou k násilnému činu. Členové skupiny „Bojovníci proti xenofobii“ vhodili do kanceláře Národní fronty Molotovův koktejl a vážně ji poškodili.

Molotovův koktejl představuje v praxi účinnou zbraň, která přitom při výrobě nevyžaduje žádné speciální znalosti ani postupy. Obvykle je používána láhev, do které se umístí hořlavá látka, a ta je potom vhozena na stranu nepřítele. Používala se hojně mj. v Sovětském svazu za velké vlastenecké války, ale již před tím také ve španělské občanské válce. V moderní době jsou Molotovovy koktejly považovány za oblíbené zbraně levicových revolucionářů.

A těmi jsou nepochybně také tzv. „bojovníci proti xenofobii“, kteří zaútočili na kancelář Národní fronty. Ta se nachází poměrně nedaleko Elysejského paláce a je využíváná v rámci prezidentské kampaně Marine Le Penové. Ze záběrů je patrné, že došlo k rozbití skleněné výplně dveří a částečnému poškození vnitřního vybavení. Na zdi byl také sprejem nastříkán nápis „FN vs. KLX“, který naznačuje výzvu k souboji ze strany radikální levice.

„Nebyla jsem v té době v kanceláři, tak jsem se o tom dozvěděla až od příslušných úřadů. Musím říci, že tím útokem nejsem příliš překvapena. Tato uskupení často ničí výlohy, zapalují auta a útočí na policisty. Bohužel vláda Francoise Hollanda jim v tom nikterak nebrání,“ uvedla Marine Le Penová, která na Twitteru v bojovném duchu dodala, že se tímto incidentem nenechá zastrašit a bude dál pokračovat ve své práci.

Před týdnem zase neznámý muž zaútočil na konzervativního kandidáta Francoise Fillona, kterému vhodil do obličeje mouku. Následně byl útočník zpacifikován Fillonovou ochrankou. „Stal jsem se terčem nelítostného pronásledování. Dělají vše možné, aby mě odradili od prezidentské kandidatury. Jak se ale říká v onom známém pořekadle, co tě nezabije, to tě posílí,“ uvedl Fillon před svými příznivci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…