Útok na Sobotku přímo z koalice: Je jako loutka, měl by se učit od sousedů

23.07.2016 14:49

V dnešní pohnuté době máme premiéra, který tápe a nechá se vodit jako loutka. Nebo je to to pravé umění diplomacie? ptá se bývalý dlouholetý redaktor České televize, poslanec Zdeněk Soukup (ANO).

Útok na Sobotku přímo z koalice: Je jako loutka, měl by se učit od sousedů
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Zamyslel se totiž nad některými Sobotkovými výroky, které prý nesvědčí o jeho názorové kontinuitě.

Premiér například prohlásil, že je třeba z Evropy vyhnat muslimské imámy a další duchovní ze zemí půlměsíce, kteří šíří ultraradikální islám a zasévají nenávist. Soukup ale připomíná, že Sobotka zmíněný výrok pronesl přímo na – anebo pod vlivem – setkání s lídry V4. „Napadlo mi – přímý kontakt s Viktorem Orbánem, Robertem Ficem a Beatou Szydlovou má na našeho premiéra rozhodně pozitivní vliv. Byť se k nim nepřipojil se žalobami proti EU, která zemím ve středu Evropy vnucuje to, co nechtějí – tedy kvóty a jiné mechanizmy na přijímání uprchlíků,“ napsal Soukup.

Celý text je ZDE

Jenže o něco později si četl diskusi našich politických lídrů nad návrhem eurokomisaře pro vnitro Dimitrise Avramopulose. Jeho podstata zní – když nechcete kvóty na přijímání uprchlíků, vezměte si je dobrovolně. Brusel vám dá za každého deset tisíc eur. „Tři skuteční lídři ze zemí Visegrádu jsou opět nekompromisně proti. Českému premiérovi to ale stojí za vymýšlení spekulací proč původně nechtěné migranty přijímat s otevřenou náručí. A tak svůj názorový veletoč, dopoledne ještě odhodlaný Sobotka omlouvá tím, že ‚ČSSD dlouhodobě považuje přesidlování za lepší řešení než relokace‘ a ‚přesidlování přímo z třetích zemí rozbíjí pašerákům síť jejich výnosných obchodů‘,“ píše Soukup.

A dodává, že je přece jedno, jakým způsobem a za jakých okolností se k nám migranti, kteří si pravděpodobně budou počínat jako v Paříži, Nice, Bruselu… – tedy jak se k nám dostanou. „Zapomenuta jsou ujištění našeho premiéra, že migranty k nám nepustíme,“ podotýká Soukup.

Přiznává, že jsou pro něj výroky a chování našeho premiéra nepředvídatelné, poněkud chaotické a někdy ponižující. „Přivítal bych jeho častější setkávání s lídry V4, s paní Beatou Szydlovou, panem Robertem Ficem a panem Viktorem Orbánem. Aby se infikoval hrdostí a odvahou,“ dodal Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…