Útokem v Barceloně to neskončilo. Teroristé s autem řádili i v noci, navíc se k tomu opásali náložemi

18.08.2017 7:12

Po útoku v Barceloně bylo ve Španělsku horko i v noci. Tamní policie zneškodnila pětici, která se v osobním autě v městě Cambrils snažila dostat mezi chodce. Pachatelé zranili šest civilistů a jednoho policistu, než se je bezpečnostním složkám podařilo zneškodnit. Čtyři muži byli zastřeleni na místě, pátý podlehl následně svým zraněním.

Útokem v Barceloně to neskončilo. Teroristé s autem řádili i v noci, navíc se  k tomu opásali náložemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Incident následoval po čtvrtečním útoku v Barceloně, při kterém přišlo o život 13 lidí a více než stovka dalších utrpěla zranění. Po útoku byly bezpečnostní síly v celém Španělsku ve střehu a nejspíš díky tomu zarazily hned v zárodku další teroristický útok, který přišel v noci. Tentokrát teroristé  vyrazili do města Cambrils, které leží u moře asi 120 kilometrů jižně od Barcelony.

Svědectví o útoku v Barceloně

„Údajní teroristé jeli v Audi A3 a srazili několik lidí, než narazili na hlídku; a poté začala střelba,“ sdělil podle agentury AFP mluvčí katalánské regionální vlády. Jeden ze zraněných civilistů je v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče.

Začala se množit svědectví o tom, co se v letovisku vlastně stalo: „Mezi druhou a půl třetí jsme byli na plážové promenádě. Slyšeli jsme střelbu a mysleli jsme si, že to musí být rakety, ale byly to výstřely,“ sdělil agentuře 20letý zaměstnanec restaurace Markel Artabe.

Skupinu útočníků zastavila až srážka s autem policejní hlídky. Následně museli být přivoláni pyrotechnici, protože pasažéři vozu Audi byli opásaní výbušninami. Pyrotechnici dostali za úkol provést preventivní řízené výbuchy, aby případné trhaviny aktivovali a vyhodili je tak do povětří.

Noční útok v Cambrils:

Ve Španělsku je tradičně, zejména v době prázdnin, i v nočních hodinách v ulicích mnoho lidí, včetně turistů. Právě na to nejspíš pachatelé obou teroristických útoků sázeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…