Útoky proti muslimům. V Německu zveřejnili poprvé data

02.06.2017 20:21

Deník Die Welt informuje o nárůstu protimuslimských nálad v Německu. Jenom za první tři měsíce letošního roku došlo k více než dvěma stům útoků proti muslimům.

Útoky proti muslimům. V Německu zveřejnili poprvé data
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Němci jsou považováni vedle Švédů v oblasti soužití s menšinami za vzor hodný následování. Aktuální čísla policie a zpravodajských služeb však ukazují, že i naši sousedé ještě mají značné rezervy. Za první tři měsíce letošního roku došlo v Německu ke 208 trestným činům, které byly namířeny proti muslimům. Jednalo se o výhrůžné dopisy, osobní útoky na ulici vůči muslimských ženám i mužům a další podobné záležitosti.

Deník Welt dokonce píše o „děsivém obrazu“ a Ulla Jelpke z politické strany Levice varuje před bumerangovým efektem. „Těchto zločinů bude ve skutečnosti ještě více.“ Pachatelé byli dle deníku většinou pravicoví extremisté, byť pod tímto pojmem z pohledu mainstreamových médií si je možné představit v podstatě kohokoli. Jde o první statistiky svého druhu, a tak není možné výsledný počet trestných činů proti muslimům porovnávat s předchozími měsíci či dokonce roky. 

Do statistiky jsou započítávány i útoky proti mešitám. Tedy jejich podpálení či „znesvěcení“ urážlivými nápisy, popřípadě položení prasečí hlavy u vstupních dveří. Za první čtvrtletí tak došlo k patnácti útokům proti mešitám, což bylo podstatně méně než v posledním čtvrtletí loňského roku. Tehdy úřady zaznamenaly plných sedmadvacet žhářských a dalších útoků. Aspoň v tomto směru se tak statistiky dostaly na úroveň před začátkem migrační krize.

Úřady také zveřejnily statistiky, které se týkají počtu zorganizovaných „protimuslimských“ demonstrací. Zatímco v posledním čtvrtletí uskupení jako PEGIDA či Alternativa pro Německo uspořádala 39 protestních shromáždění, za první tři měsíco letošního roku to bylo o sedm méně. „Podobné trestné činy proti muslimům jsou na denním pořádku,“ konstatoval v této souvislosti předseda Ústřední rady muslimů v Německu Ayman Mazyek.

Levicová politička Jelpke vyzvala, aby se proti pachatelům razantně zakročilo. Jen škoda, že německá levice podobným způsobem nevolá po vyřešení trestných činů, které se dějí v opačném gardu. Především německé dívky a ženy se stávají častým terčem sexuálního obtěžování či rovnou znásilnění ze strany některých muslimských přistěhovalců. V důsledku příchodu přibližně milionu uprchlíků tak v loňském roce v porovnání s rokem 2015 vzrostl počet znásilnění o 12,5 %.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…