Utrhla se policie ze řetězu? U Moravce odpoví policejní prezident Červíček

08.09.2013 6:55

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize vystoupí policejní prezident Martin Červíček a řekne své ke kauzám, které se týkají politiků. Stranou ale nezůstane ani metanolová aféra, která odstartovala před rokem a stále život už několik desítek občanů. Ve druhé hodině se spolu střetnou ministr zahraničí v demisi Jan Kohout a jeho předchůdce v úřadě Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Utrhla se policie ze řetězu? U Moravce odpoví policejní prezident Červíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Policejní prezident Martin Červíček promluví nejen k politicko-policejním kauzám typu Nagygate, ale také k rostoucím projevům extremistů v Česku. Jak se policii daří čelit radikálům? Vytížená policie se také už rok zabývá metanolovou kauzou. Lidé umírají ještě téměř rok po té, co se objevily první případy otravy metanolem. V kauze již také padly první soudní verdikty. V neposlední řadě nemohou strážci zákona ponechat stranou ani případné teroristické hrozby.

Ve druhé hodině proti sobě zasednou ministr zahraničí v demisi Jan Kohout a jeho předchůdce v úřadě Karel Schwarzenberg. Rozeberou především situaci v Sýrii. Česko volá po diplomatickém řešení tragické situace v zemi, ale co se bude dít dál, pokud na syrského diktátora Asada zaútočí Spojené státy, pomohou tím islamistickým radikálům, a na Asadovu stranu se postaví Rusko?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…