Úvahy okolo Klause: Střelí se ODS do hlavy?

15.03.2019 8:05

Komentátor MF Dnes Miroslav Korecký se zapojil do debaty o poslanci ODS Václavu Klausovi mladším. Položil si otázku, zda strana najde odvahu spáchat sebevraždu.

Úvahy okolo Klause: Střelí se ODS do hlavy?
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Korecký má za to, že slova Václava Klause mladšího, který srovnal přijímání směrnic EU v Parlamentu ČR s posíláním Židů na smrt za druhé světové války, byla přehnaná. Ale reakce na jeho slova byla podle Koreckého také přepálená. „Klaus junior je u mnoha politiků - včetně kolegů z vlastní partaje - dost neoblíben, takže se strhla až hysterická vlna kritiky, zdaleka neodpovídající toxicitě jeho výroku,“ napsal publicista v pátečním vydání deníku.

Klaus mladší umí stejně jako jeho otec jasně formulovat své názory a umí provokovat. A hlavně, znovu a znovu chodí tzv. s kůží na trh. Ať už ve svém sloupku na serveru Novinky.cz nebo na besedách s občany. Poslanec Klaus neváhá zajet i do poslední vesnice a mluvit zde s lidmi. Korecký upozornil, že z aktivních českých politiků už se tak chová málokdo. Ve skutečnosti si podobně počínají jen předseda vlády Andrej Babiš (ANIO) a prezident Miloš Zeman. A také jim to přináší výsledky.

Počínání Václava Klause mladšího tak ODS přináší hlasy. A pokud se ho jeho kolegové zbaví, v podstatě se tím střelí do spánku.

„Teď si špičky ODS berou za záminku jednu hloupou metaforu z časů, o nichž se nežertuje. Přitom nic šokujícího ve straně, jejíž předsedové běžně mluvili o osvětimské lži, Grosstapu či tzv. noci dlouhých nožů. I sám Fiala srovnával Babiše s Hitlerem, za jeho zpochybňování role parlamentu...,“ připomněl ještě Korecký s tím, že se teď ukáže, zda poměrně neviditelní politici ODS najdou odvahu vyhodit svého viditelného kolegu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…