Už dnes začnou pohovory s uchazeči o místo náměstka ministra vnitra pro státní službu

08.01.2015 6:55

Výběrová komise dnes zahájí pohovory s uchazeči o místo náměstka ministra vnitra pro státní službu. Přihlášku do opakovaného výběrového řízení na funkci podalo 21 lidí. Některé z nich komise vyřadila, protože nesplnili formální požadavky. Ostatní si komise pozvala k pohovorům, které mají pokračovat i v pátek.

Už dnes začnou pohovory s uchazeči o místo náměstka ministra vnitra pro státní službu
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Pětičlenná komise, kterou vede náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková, po pohovorech určí tři nejlepší kandidáty. O novém náměstkovi následně rozhodne vláda. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) řekl, že věří, že kabinet vybere náměstka pro státní službu na svém jednání 14. ledna.

První výběrové řízení z loňského prosince skončilo neúspěchem, když žádný z kandidátů nesplnil stanovené podmínky. Na místo klíčového náměstka se přihlásila jen trojice kandidátů. Pro opakované výběrové řízení ministerstvo vnitra zjednodušilo podmínky. Uchazeči třeba nemusí prokazovat své jazykové znalosti, které se ukázaly být problémem v prvním kole.

Služební zákon, který má odpolitizovat státní správu, původně počítal s generálním ředitelstvím státní služby jako koordinačním orgánem státní správy. Nakonec byla po politických neshodách schválena varianta, že většina kompetencí připadne ministerstvu vnitra, kde vznikne funkce náměstka pro státní službu, která je označována za klíčový post.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…