Už i tvrdí Poláci přispěchali na YouTube, když viděli totéž video, co my. Pouze na PL

22.04.2017 11:06

Na sociální síti Twitter se ParlamentnímListům.cz ozvalo několik uživatelů, kteří sdíleli čerstvá videa z Nizozemí. Ta jsou pozoruhodná zejména dvěma faktory: zřejmými migranty a násilím. Zajímavé je především to, že ani jedno video se nedostalo do širšího zájmu veřejnosti, ačkoli reakce diskutérů svědčí o tom, že by s tím chtěli něco dělat.

Už i tvrdí Poláci přispěchali na YouTube, když viděli totéž video, co my. Pouze na PL
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Obchody v Německu čelí nájezdům migrantů pravidelně

Nejprve se dva místní muži snaží třetímu zabránit ve vstupu do obchodu, do supermarketu. Ten je ledabyle odstrkává a pokračuje dál. Následuje nepřehledná rvačka, křik, natažené ruce s mobilními telefony a po necelé minutě konec, opuštění obchodu, zavření jeho dveří a řada otázek. Kde byli policisté, případně ochranka? Zdali je toto v současném Holandsku na denním pořádku?

Video pochází z dubna letošního roku a doposud jej vidělo skoro 36 tisíc lidí. ParlamentníListy.cz se ovšem nezaměřily na násilí, které může být považováno za součást odlišné kultury, o kterém by se tudíž nemělo informovat, ale na diskusi pod videem. Ohlasů je kolem stovky a asi nikdo nezpochybňuje nutnost podobné „výstřelky“ tvrdě řešit a samozřejmě trestat.

Velmi překvapivé jsou pod inkriminovaným videem především polské hlasy. „Nikdy jsem nebyl šťastnější, že žiju v xenofobním, rasistickém, konzervativním a katolickém Polsku,“ je jeden z názorů, který si vysloužil asi nejvyšší počet pozitivních ohlasů. To bylo před týdnem. Poté přibyl další postoj, rovněž z Polska: „Jsem rád, že v současnosti žiju v Polsku,“ uvedl pisatel. „A nepouštějte tyhle ‚islámo-zombie‘ do Polska,“ udeřil další. „A ani na Slovensko,“ pokračovala debata. „Vždyť se podívejte, že Maďarsko ani Polsko nenechalo zaplavit svou zemi tímto,“ kontruje na jiném místě uživatel Anubis Jack. „Jsem šťastný, že žiju v Polsku!“ míní SzefMlynu. „Zmlaťte je, kurva, lidi,“ dala by se interpretovat slova Wolaka PL, nejspíše fotbalového chuligána. Johnny Kurwa Bravo měl taktéž jasno: „Umíte si představit, že se todle stane v Rusku, Polsku, Maďarsku? Víc imigrantů, víc holandských idiotů,“ soudí na diskusi.

Zbylé desítky příspěvků vidí situaci jasně. Mnohé z názorů ovšem nelze překládat, tudíž ani publikovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…