Už je náhrada za Janu Nagyovou. Své lidi ukázal i Pecina

09.07.2013 8:36

Jiří Rusnok už má všechny členy svého patnáctičlenného kabinetu a v uplynulých dnech vybíral on i jeho ministři už i své další spolupracovníky. Média si všímají, že na místo po Janě Nagyové si Rusnok přizval Karla Štogla a ministr Martin Pecina už zase vybral dva své náměstky na Ministerstvo vnitra.

Už je náhrada za Janu Nagyovou. Své lidi ukázal i Pecina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Pecina

Premiér Jiří Rusnok si nevybral jenom ministry své vlády, ale také svého nejbližšího hlavního úředníka - vrchního ředitele Sekce kabinetu předsedy vlády. Aktuálně.cz přineslo informaci, že na místo, které za Petra Nečase zastávala Jana Nagyová, nyní převezme právník Karel Štogl. Jde o člověka, o němž se prý během sestavování kabinetu v médiích psalo a mluvilo jako o adeptovi na důležitý post ministra financí.

Vnitro bude mít dva nové náměstky

Do svého týmu na Ministerstvu vnitra si Martin Pecina podle informací Práva vybral již tři lidi. „Vezmu si k sobě specialistu na extremismus Lubomíra Metnara, který šéfoval týmu, jenž vyšetřoval útok ve Vítkově, a Ondřeje Veselského. Ten na vnitru již působil, v pozici náměstka řídil sekci pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví. Právo dodává, že jej loni bez udání důvodu propustil Jan Kubice. Metnar odešel od policie a zhruba prý před rokem a půl nastoupil jako šéf bezpečnosti ve Vítkovicích. Oba muži budou Pecinovými náměstky.

Ministr Martin Pecina si s sebou na Ministerstvo vnitra přivede novou ředitelku kabinetu ministra. Má se jí stát Jana Malíková, která na vnitru za ministra Ivana Langera (ODS) vedla tiskový odbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…