Už je to fakt na hlavu, ulevil si Jiří Vyvadil. Nejdřív prý bláznili havlisté s Ruskem, teď zase konvičkovci s uprchlíky...

05.07.2015 19:17

Exsenátor Jiří Vyvadil (ČSSD) se vyjádřil k situaci kolem uprchlíků, která je v současnosti na denním pořádku. Přirovnal ji k havlisticko-schwarzenberkovskému šílenství kolem Ukrajiny.

Už je to fakt na hlavu, ulevil si Jiří Vyvadil. Nejdřív prý bláznili havlisté s Ruskem, teď zase konvičkovci s uprchlíky...
Foto: hns
Popisek: Jiří Vyvadil v půlnočním rozhovoru

Podle Vyvadila je to, co prožíváme v našem mediálně-politickém prostoru poslední rok až dva, fakt na hlavu. „Nejdříve havlisté vedení Karlem Schwarzenbergem vyšilovali na téma ruských tanků, které se nově zakopávají někde u Václavského náměstí a připravují se na nové ostřelování Muzea,“ napsal exsenátor, který se vysmívá hysterii, která tvrdila, že už je Rusko připraveno zaútočit.

„Jenže Rusové jako na potvoru nestojí ani o zhroucenou Ukrajinu, ba dokonce odmítají připojit Novorosijsko a už vůbec – darebáci jedni – nevyslali jedinou raketu na území NATO,“ napsal ironicky Vyvadil, podle něhož se prostě budou muset všichni Schwarzenbergové smířit s tím, že válka s Ruskem nebude.

„Zatímco hysterie ohledně Ruska byla od počátku obrovskou pitomostí, hrozba islamismu a islámského státu je zčásti velmi reálná,“ myslí si o každodenních výjevech z masových brutálních poprav a podřezávání hrdel. To podle něj skutečně nemůže nechat chladným nikoho, byť zejména v současné době jsou jen vrcholem ledovce narůstající náboženské války mezi stoupenci jednotlivých odvětví islámu. Stejně tak znepokojení Čechů aktivitou islámského terorismu zejména v západoevropských zemích není podle něj bezdůvodná.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

„Přesto jsou konvičkovci i  okamurovci zčásti (opravdu ovšem jen zčásti) stejní hysterici jako havlisté,“ říká exsenátor, podle kterého dotyční páni ignorují naprostou racionalitu této migrační vlny. „Tak jako naši emigranti po roce 1968 prchali za lepším, míněno ekonomicky i za podmínkami života, stejně tak i ti, kteří již investovali do svého stěhování tisíce dolarů, by byli na hlavu padlí, kdyby chtěli zůstat v této zemičce,“ je Vyvadil přesvědčen.

Evropská unie končí. Vše bude v pohybu

Podle svých slov vytýká ministrovi vnitra Chovancovi, že nenechává uprchlíky volně dál směřovat na Západ do Německa, Švédska, Nizozemska či Británie, protože by se prý alespoň ukázalo, že v Česku z uprchlíků nezůstává ani noha. „A představa Konvičky či Okamury, že zde na Václaváku bude podřezáno 27 hrdel českých ateistů či křesťanů, je stejně nesmyslná jako ty ruské tanky,“ dodává ironicky.

Celý Vyvadilův text k přečtení ZDE.

Vyvadil podle svých slov nechce vůbec zesměšňovat obavy lidí z Islámského státu, protože je jisté, že bude Islámský stát pokračovat ve svém tažení. „Boje budou kruté a stejně tak bude docházet s vysokou pravděpodobností k pokračujícímu islámskému terorismu v zemích se silnou islámskou diasporou, počínaje Francií přes Belgii konče Británií,“ předpovídá a upozorňuje, že lze určitě souhlasit s tím, že Evropská unie se není schopna účinně bránit před návalem uprchlíků a ochrana na vnějších hranicích je naivismem. „Proto i udržení bezhraničního schengenského prostoru mezi jednotlivými státy  je nebezpečnou chimérou,“ tuší Vyvadil, podle kterého by se měl každý stát starat sám o sebe.

„Vláda by se měla zbavit naivních představ o schopnostech EU,“ myslí si a přidává, že Evropská unie v podstatě končí. „Vše bude v pohybu,“ věští na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…