Už jste tomu nevěřili, dnes se to stane. Otevře se nový úsek ústecké dálnice

03.09.2016 8:18

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zpřístupní veřejnosti nedostavěný úsek dálnice D8, který vede Českým středohořím. Lidé si mohou stavbu prohlédnout od 10:00 do 17:00, řekl ČTK mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Poslední úsek D8 má být hotov v polovině prosince.

Už jste tomu nevěřili, dnes se to stane. Otevře se nový úsek ústecké dálnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Součástí celodenního programu bude prezentace stavební techniky, záchranářských vozů nebo akce na dopravním hřišti. Zhruba čtyřkilometrový úsek od Bílinky bude možné projet na kole nebo na bruslích. ŘSD nabídne i prohlídku jednoho tunelu. Návštěvníci mohou zaparkovat na vyhrazené ploše u exitu 52 Bílinka, z Lovosic bude celý den jezdit zdarma kyvadlová doprava.

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) opakovaně ujistil, že poslední úsek dálnice D8 přes České středohoří bude dokončen podle plánu, tedy letos v prosinci. Předběžný termín je 16. prosince. Stavbu přerušil sesuv půdy v roce 2013. Kvůli vedení trasy nestabilním územím si vyžádá hloubkové odvodnění a monitoring širšího území.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…