Už mám 50 tisíc podpisů a kandidatury se nebojím, oznámil Dlouhý

05.10.2012 13:17

Kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý v rozhovoru pro server iDNES.cz uvedl, že již má nasbíráno nutných 50 tisíc podpisů. Řekl také, že by si nepřál, aby byly smeteny ze stolu církevní restituce, které schvaluje již od doby, kdy seděl ve vládě Mariána Čalfy.

Už mám 50 tisíc podpisů a kandidatury se nebojím, oznámil Dlouhý
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Dlouhý prohlásil, že střelba na prezidenta Václava Klause ho od kandidatury nijak neodradila, navíc si ani nemyslí, že by se jednalo o atentát. S Klausem ale souhlasí v kritice penzijní reformy. „Klaus je v této věci velmi konzistentní už dvacet let. Každý, kdo ho chce za to kritizovat, měl by se seznámit s jeho dlouhodobým postojem k důchodové reformě i s tím, co o ní už dříve napsal. Václav Klaus byl vždycky proti takzvanému druhému pilíři,” tvrdí Dlouhý.

Stejně tak se kandidátovi na prezidenta nelíbí zvyšování DPH. “Pro daňový balíček bych nehlasoval, kdybych hlasoval jako nezávislý poslanec, nevázaný na žádnou politickou stranu. Něco jiného je, kdybych byl poslanec za některou z vládních stran. Česká politika se strašně za posledních deset, patnáct let posunula do polohy ano - ne. Nemyslím si, že by spor o DPH měl vést k pádu vlády,” říká Dlouhý.

Bývalý ministr je zastáncem církevních restitucí, jen by podle něj měla vláda jasně říci, že nebudou zasahovat za rok 1948. Podpisy nutné pro kandidaturu již má a ve sbírání se bude pokračovat. “Spolu s Janem Fischerem jsme ovšem zatím jediní dva kandidáti, kteří jsme nasbírali těch 50 tisíc podpisů, aniž bychom měli za zády nějakou politickou stranu, protože i paní Bobošíková má Suverenitu, pan Zeman má svou stranu a paní Roithová lidovce, kteří jsou stranou s nejvyšším počtem členů v zemi,” zdůraznil.

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…