Už můj táta bojoval za lepší život dělníků. Zaorálek představil volební klip, u kterého docházejí slova

28.09.2017 13:03

Zatímco šéf hnutí ANO Andrej Babiš vystavěl svůj předvolební klip na mračící se blábolící postavičce „tradičního politika“, proti které se vymezoval, volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek zvolil jinou cestu. Svůj předvolební klip vystavěl na svém tatínkovi.

Už můj táta bojoval za lepší život dělníků. Zaorálek představil volební klip, u kterého docházejí slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Pohled na svět jsem zdědil po svém otci. On pracoval v 50. letech jako závodní lékař v hutích na Ostravsku a postavil se za lepší pracovní podmínky dělníků,“ prozrazuje voličům na videu Zaorálek. Jeho slova doplňují pohledy na rodinné fotografie. Jednou prý otci hrozilo, že ho za to vyhodí z práce. A v tu chvíli se za Zaorálkova otce dělníci postavili a pohrozili stávkou. Tato slova doprovází pohled na ostravské hutě a tvrdě pracující dělníky u pecí.

Právě od otce se prý Zaorálek naučil, že je třeba prát se za tzv. obyčejné lidi, protože právě na nich stojí svět. Když Zaorálek pronáší tyto věty, doprovází je obrázek lékařky pečující o pacienta, muže, který pokládá dlažební kostky, či pekaře, jak hněte bochník. Práci všech těchto lidí je podle Zaorálka třeba ocenit.

„No, stát nelze řídit jako firmu. K čemu je vám nemocnice, která vyrobí sto milionů zisk. Vy potřebujete nemocnici, která poskytne péči každému, kdo ji potřebuje,“ vymezil se Zaorálek jasně proti Babišovi, který neustále opakuje, že je stát třeba řídit jako firmu. Mezi tím video zachycuje maminku, jak uklidňuje svého malého syna, který v nemocnici čeká na vyšetření. Potřebujete zdravotnictví, které je dostupné pro všechny,“ zdůrazňuje volební lídr ČSSD, který přitom gestikuluje rukama tak, aby obsáhl celou společnost.

Nezapomíná ale ani na seniory. Když někdo celý život poctivě pracuje, tak si podle Zaorálka zaslouží slušnou penzi a důstojné stáří. Patřičným obrazům neschází ani srdceryvná hudba.

Šedesátivteřinový klip se pomalu chýlí ke konci a tvář Lubomíra Zaorálka v jednu chvíli zabere celou obrazovku a volební lídr rázně prohlašuje: „Na každém z nás záleží!“ přičemž zvláštní důraz klade na slovo každém. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…