Už nebudu takový idiot, abych volil ODS, píše známý ekonom

19.09.2013 14:15

Levicoví voliči to dnes podle ekonoma Pavla Kohouta mají jednoduché - budou volit komunisty, a je celkem jedno, jestli ty, kteří jsou aktuálně organizováni v KSČM, ČSSD nebo SPOZ. Pravicový volič to podle jeho textu na webu novaustava.cz má mnohem těžší.

Už nebudu takový idiot, abych volil ODS, píše známý ekonom
Foto: hns
Popisek: Pavel Kohout, ekonom

V první řadě nemůže volit TOP 09, protože tato strana v žádném případě není pravicová. Její jádro tvoří přeběhlíci od lidovců, kteří seděli ve vládě i za Husáka, v roce 2010 ohromili skutečně pravicovým programem, z něhož ale během následujících tří let porušili takřka vše.

„Konzervativec“ Miroslav Kalousek prováděl permanentní daňovou revoluci, přičemž se radil s odborníky ještě méně než jeho nešťastný předchůdce Bohuslav Sobotka. Zahraniční politiku za tuto stranu řídil muž, který byl bytostně přesvědčen, že naše země žádnou samostatnou zahraniční politiku mít nemá. Hned několik figur z panoptika amatérů prošlo Ministerstvem kultury. O ostatních „pravicových“ ministrech této strany prý ani nemá smysl se vyjadřovat.

Celý text si přečtěte ZDE.

ODS je již dlouho lodí bez kapitána, víceméně od roku 2010 pouze jakýsi vlečný člun výše zmíněných překabátěných lidovců. Za sebe Kohout přiznává, že jako bývalý volič tuto stranu už nikdy volit nebude. „Třikrát jsem se spálil o horká kamna zvaná ODS a počtvrté už nebudu takový idiot, abych věřil, že tentokrát už pálit nebudou,“ vzkazuje.

Jedinou stranou s vyhraněně pravicovým programem tak podle něj je Strana svobodných občanů. V jejím případě se nejedná o menší zlo, ale o dobrou volbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…