Už někdo emigroval? ptá se zkušený muž. Zatím to vypadá, že kavárna zapláče. Sledujeme výsledky, ale pane Kalousku, je to zlé

21.10.2017 15:32

Po sečtení poloviny okrsků vede ANO Andreje Babiše s 31 procenty, následuje jej SPD s 11 procenty, ODS a Piráti s 10 procenty, KSČM má 9 procent, ČSSD osm procent, KDU šest procent. STAN a TOP 09 by se zatím do Poslanecké sněmovny nedostaly.

Už někdo emigroval? ptá se zkušený muž. Zatím to vypadá, že kavárna zapláče. Sledujeme výsledky, ale pane Kalousku, je to zlé

"Už někdo emigroval?" zeptal se v reakci na výsledky šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

“Dopadne to špatně, účast je skoro 70 procent, takže přišli všichni obecní blbci, které znám, hlásí mi kamarád pravičák, který sedí ve volební komisi v malé slezské obci nedaleko Ostravy. Doufám, že se mýlí," napsal novinář Marek Stoniš. 

"32 procent pro AB by znamenalo, ze AB pujde na prezidenta," spekuluje pak ekonomický novinář Miroslav Motejlek. 

Aktuální tweet pak sdílel Tomáš Klvaňa: "Tip na poslední chvíli: ANO 21, Okamura 14, komunisti 13. Babkommůra nepřeleze 50."

"Tak jsem se za plentou díval, kde je schovaný Putin, protože jsem chtěl aby mně ovlivnil, abych nevolil blbě. Nenechal mi ten lajdák žádné instrukce. Ale nebyl tam. A tak jsem se musel rozhodnout sám a doufat, že jsem se rozhodl správně. Možná ho odhalil a zadržel Jakub Janda, a teď je zamčený ve sklepě Think tanku Evropské hodnoty a Jakub ho hlídá, aby neovlivňoval, po těch amerických, francouzských a německých, i naše volby," uvedl politolog Tomáš Haas.

"ČT nemá exit poll, staťák nemá web, Okamura má 12 procent. Business as usual," zareagoval pak na aktuální situaci ještě jednou šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. "Komunisti budou muset vyměnit předsedu. Přestali pracovat," dodal také.

Po sečtení prvních hlasů v parlamentních volbách měla ČSSD kolem osmi procent. Podle poslance Stanislava Humla je na hodnocení ještě brzy, ale konečný výsledek odhaduje kolem deseti procent. „Sečtené jsou jen malé okrsky, zatím nepřišly výsledky velkých měst. Domnívám se ale, že pořadí se příliš měnit nebude,“ řekl Huml pro ParlamentníListy.cz. Zároveň upozornil, že to vypadá na vládu hnutí ANO s podporou komunistů a SPD Tomia Okamury. I přesto prý nebude od věci zkusit složit vládu za účasti ČSSD. „Absolutní nepřátelé jsou schopni se spojit proti stranám, které označují za nedemokratické,“ dodal Stanislav Huml.

Moderátor ČT Lukáš Dolanský pro změnu zpovídal předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Ačkoli průběžné výsledky voleb naznačují, že TOP 09 nedostane ani 4 procenta, předseda strany prý není nervózní z předpokládaného úspěchu hnutí ANO Andreje Babiše, SPD Tomia Okamury a komunistů. 

„Já nejsem nervózní," řekl jasně šéf TOP 09. V prvé řadě poděkoval voličům za důvěru, byť se většina voličů rozhodla, že nesystémové strany ANOAndreje Babiše, SPD Tomia Okamury a KSČM. Z tohoto má Kalousek obavy.

„Bavíme se zřejmě o trendu, který se netýká jen České republiky, že voliči upřednostňují nesystémové, nebo jak říká Andrej Babiš netradiční strany," uvedl Kalousek. Pevně věří, že TOP 09 5 procent dostane a vstoupí do sněmovny, ale už teď počítá s neúspěchem demokratických stran.

 „Já jsem přesvědčen, že ji (hranici pět procent) přesáhneme, ale budou-li mít ty tři strany většinu, pak to budu pokládat za neúspěch těchto voleb nejenom pro TOP 09, ale pro celou Českou republiku," varoval Kalousek. Na konci listopadu bude mít TOP 09 volební sněm a Kalousek se i podle výsledku voleb rozhodne, zda se stáhne z čela strany.

"Tohle nejsou volby. Tohle je texaský masakr motorovou pilou," podotkl zakládají člen ODS Petr Paulczynski k výsledkům voleb. Bývalý politik a advokát Jiří Vyvadil zkonstatoval výsledky voleb krátce: "Už teď to vypadá skvěle..."

"Už Kalousek zjistil, že byl odjakživa Pirát?" rýpe do šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska facebooková stránka 7Republika.cz Martina Konvičky. "Ona ani ta Praha ANO nezazdí. To bude vymazlenej kabinet..." zareagoval novinář Jan Hrbáček.
 
Tak drtivou porážku tradičních demokratických stran jsem neočekával ani v nejdivočejších snech. Deficit věrohodnosti budou napravovat dlouho," napsal Lukáš Jelínek. Tento komentátor blízký ČSSD byl přitom častým a oblíbeným analytikem politického dění v České televizi.

"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…