Už nemají co do huby, napsal František Laudát. A odhalil věc o Okamurovi

21.05.2018 10:24

Exposlanec za TOP 09 František Laudát se hojně vyjadřuje na svém facebookovém profilu. A to nejen k domácím, ale i ke světovým politickým událostem.

Už nemají co do huby, napsal František Laudát. A odhalil věc o Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

„Venezuelané budou v knize rekordů: Už ani vojáci nemají v Madurově Venezuele co do huby, v přepočtu dostávají 40 korun českých na týden, přesto si Maduro nepřipouští, že by prezidentské volby prohrál. Těžce zkoušený lid se sice brání, ale ani desítky mrtvých zatím nepohnuly armádou, aby toho darebáka Madura poslala do pekla. Tam by mohl budovat ten svůj socialismus. K ruce by měl namátko třeba Stalina, Lenina, Gottwalda, Zápotockého, Urválka a statisíce dalších vrahů a zlodějů,“ poznamenal Laudát k situaci ve Venezuele.

A vyjádřil se i k situaci kolem J&T a CEFC. „Kde ty prachy sakra jsou, co se s nima mohlo stát? Pokud chce někdo zaručeně prodělat, v horším případě zkrachovat, nejspolehlivější cestou je naslouchat hradní partě. Čínský CITIC podle Jaroslava Tvrdíka má připraveno 350 miliónů eur, které si půjčilo od J&T, jen je ne a ne dostat na účet věřitele. Ten proto konal. Největší fiasko ekonomické diplomacie českého a československého prezidenta v historii gradovalo v hodinách, kdy pan Zeman rozdával moudra na severu Moravy, jak vyřešit insolvenci další Světlíkovy firmy,“ zmínil Laudát. 

A dal se do popisu krize, kdy podle jeho slov tři stránky nestačí. „Severomoravské lesy čelí kalamitě, jakou kraj od dob Marie Terezie nepamatuje. První personální obětí se stal ředitel Lesů ČR Szórád. ANO, místopředseda s číslem stranické legitimace 2 se nechal slyšet, že za kalamitu nese odpovědnost Jurečka, coby ministr zemědělství v Sobotkově vládě, který nekonal. Jenže ten přinesl do vlády v září třístránkový materiál, na který vláda nereagovala. Asi měl přinést tlustospis, který by nevyděsil obsahem (nikdo by to nečetl), ale počtem stránek. Jenže potom by možná ti, kteří už pátým rokem ve vládním angažmá vykřikují, že bude líp, argumentovali proti Jurečkovi obsáhlostí materiálu. Docela by bylo zajímavé, co v materiálu bylo napsané. Pokud tam byl byť jen nástin popisu krize, vláda nekonala a její ministři by měli nést politickou odpovědnost. Takhle si já osobně makání v politice nepředstavuji,“ zmínil dále Laudát.

Svá další slova věnoval Brexitu a Velké Británii. „Británii zvoní hrana: Brexit možná nebyl až tak nečekanou náhodou a nepochopením, jak by se na první pohled mohlo zdát. Duší Britů otřásá zřejmě hlubší krize, než bychom čekali. Toho samozřejmě využívají všelijaká individua. Mezi nejznámější a bezesporu nejnebezpečnější patří současný šéf Labouristické strany Jeremy Corbyn. O jakou partu se jedná můžete poznat podle jeho stínového ministra financí Johna McDonnella. Ten se právě nechal slyšet, že transformací chtějí svrhnout kapitalismus a nastolit socialismus. Řádné volby se mají v Británii konat v roce 2022. Tak se ukáže, jestli ještě stálice demokracie přežije, nebo jen doplní stále se rozrůstající množinu zemí, ve kterých se voliči zbláznili,“ popsal.

A své řekl i k lídrovi SPD Tomio Okamurovi. „Migrační bijec Okamura staví dům. Na tom by nebylo nic divného. Divné ale je, že tam mu zahraniční stavební dělníci nevadí. Pokud chcete znát skutečné názory veřejného činitele, stačí se podívat, jak se chová v soukromí. Je to stejné, jako s velkou řadou premiérů, kteří nás přesvědčovali o potřebě pravdomluvnosti, rodiny atd. Sami své manželky doma podváděli s milenkami, které až následně po provalu přiznali. Proč by měl férově jednat s cizími lidmi a mluvit pravdu člověk, který podvádí svoje nejbližší?“ zeptal se. 

Celé příspěvky Františka Laudáta:

Venezuelané budou v knize rekordů: už ani vojáci nemají v Madurově Venezuele co do huby, v přepočtu dostávají 40 korun českých na týden, přesto si Maduro nepřipouští, že by prezidentské volby prohrál. Těžce zkoušený lid se sice brání, ale ani desítky mrtvých zatím nepohnuly armádou, aby toho darebáka Madura poslala do pekla. Tam by mohl budovat ten svůj socialismus. K ruce by měl namátkou třeba Stalina, Lenina, Gottwalda, Zápotockého, Urválka a statisíce dalších vrahů a zlodějů.

Kde ty prachy sakra jsou,
co se s nima mohlo stát?: pokud chce někdo zaručeně prodělat, v horším případě zkrachovat, nejspolehlivější cestou je naslouchat hradní partě. Čínský CITIC podle Jaroslava Tvrdíka má připraveno 350 miliónů eur, které si půjčilo od J&T, k úhradě, jen je ne a ne dostat na účet věřitele. Ten proto konal. Největší fiasko ekonomické diplomacie českého a československého prezidenta v historii gradovalo v hodinách, kdy pan Zeman rozdával moudra na severu Moravy, jak vyřešit insolvenci další Světlíkovy firmy.

Tři stránky na popis krize nestačí: severomoravské lesy čelí kalamitě, jakou kraj od dob Marie Terezie nepamatuje. První personální obětí se stal ředitel Lesů ČR Szórád. ANO místopředseda s číslem stranické legitimace 2 se nechal slyšet, že za kalamitu nese odpovědnost Jurečka, coby ministr zemědělství v Sobotkově vládě nekonal. Jenže ten přinesl do vlády v září třístránkový materiál, na který vláda nereagovala. Asi měl přinést tlustospis, který by nevyděsil obsahem (nikdo by to nečetl), ale počtem stránek. Jenže potom by možná ti, kteří už pátým rokem ve vládním angažmá vykřikují, že bude líp, argumentovali proti Jurečkovi obsáhlostí materiálu. Docela by bylo zajímavé, co v materiálu bylo napsané. Pokud tam byl byť jen nástin popisu krize, vláda nekonala a její ministři by měli nést politickou odpovědnost. Takhle si já osobně makání v politice nepředstavuji.

Británii zvoní hrana: Brexit možná nebyl až tak nečekanou náhodou a nepochopením, jak by se na první pohled mohlo zdát. Duší Britů otřásá zřejmě hlubší krize, než bychom čekali. Toho samozřejmě využívají všelijaká individua. Mezi nejznámější a bezesporu nejnebezpečnější patří současný šéf Labouristické strany Jeremy Corbyn. O jakou partu se jedná můžete poznat podle jeho stínového ministra financí Johna McDonnella. Ten se právě nechal slyšet, že transformací chtějí svrhnout kapitalismus a nastolit socialismus. Řádné volby se mají v Británii konat v roce 2022. Tak se ukáže, jestli ještě stálice demokracie přežije, nebo jen doplní stále se rozrůstající množinu zemí, ve kterých se voliči zbláznili.

cizinci na vlastním bydle nevadí: migrační bijec Okamura staví dům. Na tom by nebylo nic divného. Divné ale je, že tam mu zahraniční stavební dělníci nevadí. Pokud chcete znát skutečné názory veřejného činitele, stačí se podívat, jak se chová v soukromí. Je to stejné, jako s velkou řadou premiérů, kteří nás přesvědčovali o potřebě pravdomluvnosti, rodiny atd. Sami své manželky doma podváděli s milenkami, které až následně po provalu přiznali. Proč by měl férově jednat s cizími lidmi a mluvit pravdu člověk, který podvádí svoje nejbližší?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…