Už nemůžu lhát, řekla britská poslankyně a opustila tábor odpůrců EU

09.06.2016 12:51

Britská kampaň za vystoupení z Evropské unie už má své první odpadlíky. Svou podporu „Vote Leave“ stáhla vlivná politička konzervativců Sarah Wollastonová, která se zamyslela nad svými pocity v případě, že by Británie zrušila členství v EU na základě lží, které kampaň šíří. Informuje The Guardian.

Už nemůžu lhát, řekla britská poslankyně a opustila tábor odpůrců EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Velké Británie David Cameron

Vlivná politička se rozhodla dát v referendu svůj hlas setrvání v Evropské unii. Ke svému rozhodnutí dospěla poté, co již nemohla dále lhát o výhodách brexitu, mezi něž spadá i údajných „350 milionů liber týdně pro veřejné zdravotnictví“. Částka je podle ní naprosto nepravdivá a vědí to mnozí.

„Člověk jako já, který tak dlouho bojoval za transparentní data ve veřejném životě, už nemůže vejít do bitevního autobusu s vědomím, že částka, kterou se ohání, je lživá,“ řekla Wollastonová. „Pokud jste v pozici, že nedokážete vydávat letáčky kampaně, nemůžete za kampaň bojovat.“

Wollastonová změnila svůj názor, když jí přišel poštou hlasovací lístek a ona začala přemýšlet, jak by se cítila, kdyby Velká Británie odešla z EU na základě lží. „Došlo mi, že bych se cítila ochuzena, že bychom něco ztratili, a teď budu hlasovat pro setrvání,“ řekla.

Celý text zde

Zároveň uvedla, že je přesvědčená o naprostém opaku, tedy že v případě brexitu by Británie zažila finanční šok, který by rozhodně nijak neprospěl současnému systému veřejného zdravotnictví.

Dodala, že není jediným politikem podporujícím brexit, který je v současnosti na pochybách. „Myslím, že politik, který není připraven mít pochybnosti, by neměl vykonávat svou funkci,“ řekla.

Její přeběhnutí na druhou stranu kampaně velmi posílí pozici premiéra Camerona a znedůvěryhodní stoupence brexitu, což voliči setrvání velmi uvítají, jelikož podle mnohých zpráv se zatím jedná o velmi těsný závod.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…