Už nepij, hochu, blbneš. Jiří Ovčáček se vrátil z USA, něco napsal... A hned je na internetu veseleji

01.10.2015 7:51

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček si po návratu z USA znovu rýpl do takzvané pražské kavárny. Učinil tak na sociální síti Twitter, který sám nedávno v rozhovoru pro Českou televizi označil za kavárnický kanál. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Už nepij, hochu, blbneš. Jiří Ovčáček se vrátil z USA, něco napsal... A hned je na internetu veseleji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček se proti takzvané pražské kavárně vymezil v posledních dnech hned několikrát. Nejprve se do ní pustil v souvislosti s akcí umělecké skupiny Ztohoven, která nad Pražským hradem vyvěsila namísto prezidentské standarty rudé trenky. Tuto skutečnost označil za „fašizaci pražské kavárny“.  

V rozhovoru se Světlanou Witowskou ve studiu České televize posléze objasnil, že rozeznává dva druhy kaváren. „Ta první je prvorepubliková, kde se lidé scházejí a diskutují spolu a navzájem respektují své názory. A pak je kavárna druhorepubliková, která neuznává a není schopná akceptovat názory druhých a své názory se snaží fundamentálně vnucovat ostatním,“ definoval hradní mluvčí svoji představu pražské kavárny. „Když sleduji tu obrovskou intoleranci a míru sprostoty na Twitteru, který považuji za kanál pražské kavárny, tak jsem šokován,“ dodal.

Během prezidentské návštěvy Moravskoslezského kraje potom Ovčáček zveřejnil na svém twitterovém účtu příspěvek, kterým naplněné náměstí ve Frýdku-Místku označil za „facku pražské kavárně“.

Ve vymezování se proti pražské kavárně pokračuje prezidentův mluvčí i po návratu ze Spojených států amerických. „První dojem po návratu z USA? Kontrast mezi svobodnou zemí a intolerantním a zideologizovaným světem pražské kavárny je do očí bijící,“ zveřejnil včera odpoledne na svém twitterovém účtě.

Už nepij, blbneš, hochu!

Reakce na jeho poslední rýpnutí do takzvané pražské kavárny na sebe nenechaly dlouho čekat. „Super, že je to vidět hned na letišti,“ nechal se slyšet moderátor Martin Veselovský. Novinář Hospodářských novin Petr Honzejk přidal poznámku o kancléři Vratislavu Mynáři, jenž se ještě před odletem za „velkou louži“ přiznal, že nedostal prověrku od Národního bezpečnostního úřadu. „Taky se divím, že Mynář dostal vízum,“ rýpl si Honzejk do prezidentova blízkého spolupracovníka. „Taky mám vždycky v autobuse 119 stejnej pocit,“ dodal další novinář Jindřich Šídlo.

„Jsme rádi, že mluvčí Ovčáček nasál atmosféru svobodného světa při cestě do USA a nadšeně ji glosuje na Twitteru. Věříme, že se v něm smysl pro svobodu rozvine natolik, že hned příští tweet už třeba nebude nenávistný vůči svým názorovým oponentům,“ reagoval na slova hradního mluvčího spolek Podhradí, jenž patří do tábora názorových odpůrců prezidenta Zemana.

Uživatelka sociální sítě Twitter Darina Vymětalíková přisuzuje chování mluvčího prezidenta Zemana obsedantně kompulzivní poruše. „Člověka trápí nepříjemné myšlenky. Pro úlevu opakovaně koná nějakou činnost. Například zmiňuje Kavárnu,“ uvedla.

Někteří komentující vytáhli na světlo oslavu narozenin prezidenta Zemana, která se konala v ruské restauraci během návštěvy Spojených států. „Omlouvám se, ale nejsem to já, kdo má kamarády z KGB. Ta oslava v ruský putice vám ale dala zabrat. Už nepij, blbneš, hochu,“ doporučil Ovčáčkovi uživatel Twitteru s přezdívkou Pepík Hipík.

Jiní diskutéři zase poukazovali na údajnou příchylnost hradního osazenstva k Rusku či angažmá Jiřího Ovčáčka v komunistických Haló novinách. „To jste nezvládl. Nejsvobodněji je přeci v nezintelegizované Moskvě. Očekávejte výhružný Kiseljovův telefonát,“ zveřejnil uživatel Twitteru jménem Poslední skaut. „Jste nádherný člověk, pane Ovčáčku. Pravý komunista! Takový tolerantní a nezidealizovaný,“ přidal Jan Kužník.

A došlo i na kauzu Peroutka. „‚Pražskou kavárnu‘ založil Ferdinand Peroutka. Navíc se k tomu drze přiznává někde vlevo dole,“ vyvěsil na Twitter Vítězslav Kudláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…