Už padají tresty za příspěvky o Bangovi. Diskutér vyfasoval sto hodin veřejně prospěšných prací

24.08.2017 17:43

Zpěvák Radek Banga, který odešel ze sálu, když si ocenění Český slavík přebírala kapela Ortel, se dočkal spravedlnosti. Mladý muž, který na Bangu nenávistně útočil na sociálních sítích, dostal trest. Server Lidovky.cz informuje o tom, že si šiřitel nenávisti odpracuje sto hodin veřejných prací.

Už padají tresty za příspěvky o Bangovi. Diskutér vyfasoval sto hodin veřejně prospěšných prací
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Když si kapela Ortel loni přebírala ocenění Český slavík, Radek Banga ze skupiny Gipsy.cz demonstrativně odešel ze sálu. Odmítal tam jen tak sedět, když kapela vystoupila na pódium s lebkami na tričkách. Lebkami, které připomínaly znak nacistické SS. Svůj krok se Banga snažil vysvětlit i na sociálních sítích, jenže se mnohdy setkal s nenávistnými reakcemi. Svou troškou do mlýna k nim přispěl i dvacetiletý David Šmíd, který si za to teď odpracuje sto hodin veřejných prací.

Celý článek naleznete.

„Ano, tak se tam tleskalo nacismu. Už jen zbývá ho rozšířit, co nejvíc to půjde, protože takoví k***ti černí, židi a tak dál musí opustit naši vlast, bílou vlast, Evropu a táhnout někam do p***ele, nebo ještě lépe – poslat je do plynu,“ měl Šmíd podle obžaloby napsat na Bangův facebookový profil. Od soudu si také vyslechl, že dostal tak nízký trest, protože byl obžalován poprvé. Kdyby se podobného jednání dopouštěl i v budoucnu, mohl by počítat s tvrdším trestem. Na projevy sympatií k hnutím směřujícím k omezení práva a svobody člověka by si proto příště měl dát větší pozor.

Sám Šmíd soudu řekl, že se chtěl vyjádřit jinak a že napsal hloupost. „Nedokážu adekvátně odůvodnit, proč jsem byl tak hloupý.“ Za hloupé ale považuje i jednání Bangy, který odešel ze sálu. Už proto, že kdyby dostal cenu Banga, nikdo by se asi nezvedal ze židle a neodešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…