Už se nic nedozvíme! Případ vraždy novináře Kuciaka možná zůstane nevyřešený

03.08.2018 11:32

Od vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové uplynulo dalších několik týdnů. Zahrada domu, v němž byli mladí lidé zavražděni, pomalu zarůstá plevelem. A rodiče zavražděných už nevěří, že vrah jejich dětí bude někdy odhalen.

Už se nic nedozvíme! Případ vraždy novináře Kuciaka možná zůstane nevyřešený
Foto: Facebook
Popisek: Zavražděný novinář Ján Kuciak

MF Dnes se ohlédla za vraždou Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Když se blížila ke konci zima, vražda novináře a jeho nastávající vyhnala do ulic statisíce Slováků. Slovenská vláda se otřásala. Premiér Robert Fico skončil ve funkci.

Jenže teď se zdá, že vražda zůstane neobjasněná. Dokonce už ani rodiče zavražděných mladých lidí nevěří, že vrah bude někdy odhalen a dopaden. Policie se prý ukáže u rodin jen čas od času a nepřináší nové informace. „Čas od času se tu ukážou, ale už to není tak intenzivní. Skončilo to, děti nám nikdo nevrátí a jméno toho, kdo to udělal, a zejména toho, kdo si vraždu objednal, se nikdy nedozvíme. Nevěřím už tomu,“ řekla matka Martiny Kušnírové Zlatica Kušnírová deníku.

Nový policejní prezident Milan Lučanský však tvrdí, že vyšetřování případu pokračuje a jeho podřízení mají prý jeho plnou podporu k tomu, aby případ dál řešili.

Dům, který slovenský novinář se snoubenkou rekonstruovali, pomalu zarůstá plevelem. Jenže pozůstalí ještě musí splatit úvěr, který si na rekonstrukci domu mladí lidé vzali. Každá z rodin zaplatí 9 tisíc euro, což je asi 230 tisíc korun.

Existuje také možnost, že se z domu stane muzeum svobody slova. Trnavský kraj podle všeho uvažuje o tom, že by dům odkoupil a toto muzeum zde zřídil. Probíhají o tom jednání. Obec Velká Mača, kde k vraždě došlo, je prý asi posledním místem na Slovensku, kde je případ vraždy stále živý. Lidé si o něm povídají a mají strach, když kolem jejich domů projede nějaké neznámé auto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…