Už se podělal, raduje se Jan Zahradil nad vystoupením Junckera. Ten řekl o EU něco, co jste ještě neslyšeli

20.04.2016 10:40

„Vzrůstající skepticismus uvnitř Evropské unie je z části zapříčiněn přílišným zasahováním Bruselu do životů obyčejných lidí, což musí být regulováno,“ pronesl Juncker před parlamentním shromážděním Rady Evropy. Předseda Evropské komise také zmínil, že by o klíčových otázkách měly rozhodovat spíše jednotlivé státy nežli instituce Evropské unie.

Už se podělal, raduje se Jan Zahradil nad vystoupením Junckera. Ten řekl o EU něco, co jste ještě neslyšeli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Domnívá se, že v mnoha oblastech jsou jednotlivé státy lépe vybaveny k tomu, aby rozhodovaly o konkrétních legislativních krocích. „Z toho důvodu Brusel činil mnohem méně legislativních rozhodnutí než za předešlých předsedů,“ poznamenal Juncker.

„Je pravda, že už nejsme tolik populární, když se snažíme prosazovat model jednotné Evropy. Když dnes trváte na potřebě vytvořit nadnárodní stát, tak vás ve vaší zemi lidé již ani nerespektují, to je fakt,“ konstatoval politik. „Dokonce i voliči v nových členských státech Evropské unie jako v Polsku nebo Maďarsku volí čím dál více strany s protievropskou agendou,“ dodal.

Na druhou stranu Juncker zdůraznil, že vzájemná spolupráce mezi všemi 28 členskými státy EU je i nadále klíčová, a to zejména v bezpečnostní oblasti a v současné době při řešení uprchlické krize. „Udělali jsme chybu s tím, jak moc jsme zasahovali do životů obyčejných občanů EU… Další chybou by ovšem bylo i nedodržování principů solidarity,“ zmínil Juncker v závěru.

Na Junckerovo prohlášení dnes reagoval český zástupce v Evropském parlamentu Jan Zahradil. Na svůj facebook napsal: „Už se podělal. Naslinil prst a zjistil, že vítr už fouká jinudy.“

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…