Už to leze na světlo a je to německy: Na záchodě, na silvestra, natočila si ho. A zase ten termín „středomořské typy“

04.01.2017 7:15

Rakouské úřady nasadily v ulicích měst o silvestrovské noci rekordní počet policistů. Ovšem ani tento krok nezabránil sexuálnímu obtěžování ze strany migrantů. Počet nahlášených případů se den ode dne zvyšuje.

Už to leze na světlo a je to německy: Na záchodě, na silvestra, natočila si ho. A zase ten termín „středomořské typy“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Z těchto archů se uprchlíci učí francouzsky

První den nového roku si média i politici v Rakousku libovali, že silvestrovské oslavy proběhly v klidu a došlo jen k několika ojedinělým případům sexuálního obtěžování. Deník Kronen Zeitung však nyní uvádí, že minimálně z Innsbrucku se stal takový „malý Kolín nad Rýnem“, kde byly loni zdokumentovány stovky případů sexuálního obtěžování. Zdejší policie původně evidovala skutečně jen pár případů, ale jejich počet stále roste a trestní oznámení podalo aktuálně již 18 obětí.

Jak uváděl rakouský deník předevčírem, terčem osahávání a líbání na intimních místech se staly ženy z Německa, Rakouska a Itálie. Za pachatele těchto nepřístojností byla označena pětice mužů, jejichž vzhled ženy shodně popsaly jako „exotický“. Útoky byly podle policie koordinované a až na jeden probíhaly v místě vánočních trhů. „Pachatele známe a ostatní tak najdeme velmi rychle,“ cituje deník policistu Ernsta Kranebittera.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Anketa

Který protikandidát by byl pro Miloše Zemana ve 2. kole nejobtížnější?

hlasovalo: 2254 lidí

Jeden z takových excesů přišla na policii například ohlásit matka sedmnáctileté dívky z Tyrolska, která byla sexuálně obtěžována společně s dalšími čtyřmi přítelkyněmi. Počet nahlášených případů tak prozatím dosahuje zmíněných osmnácti, ale lze očekávat, že tento stav ještě není konečný. Většina útoků se dle Kranebittera udála mezi 23:00 až 1:30 v noci, kdy panoval na místě největší rozruch a bylo zde shromážděno mnoho lidí v průběhu celé silvestrovské noci.

Další žena se stala terčem sexuálního obtěžování v restauraci v centru města, kde si ji pachatel našel přímo na toaletě. Útočníka jeho oběť popsala jak cizince ve věku mezi 30 až 40 lety, který měl hnědé vousy a velmi krátké vlasy. Podle policejního důstojníka Kranebittera nelze vyloučit, že mezi jednotlivými sexuálními útoky existuje nějaká spojitost. Všechny oběti se shodují na tom, že útočníci byli cizinci a charakterizovaly je jako „středomořské typy“.

„Některým z napadených žen se dokonce podařilo natočit pachatele na mobilní telefon. Záběry pořízené v nočních hodinách však nejsou bohužel příliš kvalitní,“ konstatuje policejní důstojník s tím, že v daném okamžiku se na náměstí tísnilo až 25 000 lidí, takže bylo i přes masivní přítomnost policie obtížné zajistit v takovém davu pořádek. „Jsem však přesvědčen, že se díky pořízeným video záběrům i fotografiím a dalším důležitým důkazům podaří pachatele najít,“ věří policista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…