Už to začíná být komedie: K soudu s Davidem Rathem vthrla mladá dívka a položila cosi soudci na stůl

15.07.2015 12:58

Proces s Davidem Rathem pokračuje i dnes. Exposlanec za ČSSD ve své závěrečné řeči útočí jak na státního zástupce Petra Jiráta, tak na soudce Ondřeje Pacovského. Ten dokonce souzenému pohrozil, že ho nechá vykázat ze soudní síně. Asi před dvěma hodinami navíc do soudní síně vtrhla žena, která přinesla Rathovi nějaké materiály. Soudce ji začala prověřovat.

Už to začíná být komedie: K soudu s Davidem Rathem vthrla mladá dívka a položila cosi soudci na stůl
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Do jednací síně vstoupila mladá žena, která bez svolení soudu přistoupila k Rathovi a předala mu nějaké materiály. Rath ji očividně zná. Soudce Pacovský se rozčílil a dívku lustroval. Žena se podle údajů v řidičském průkazu, který předložila soudci, jmenuje Evelina Weagová. Pacovský ji upozorňuje, že ji může potrestat pořádkovou pokutou a že její udělení zváží. Dívka mu odmítla říct, za jakým účelem přišla.

Soudce Rathovi přinesené materiály zabavil. Rathova advokátka žádala jejich vrácení, nebo založení do spisu, ale Pacovský jí odpověděl, že se s nimi nejdřív chce sám seznámit.

Podle dostupných údajů žije Weagová, která přinesla Rathovi nespecifikované materiály, stejně jako exhejtman v Hostivici. Figuruje v několika firmách, jezdí závodně parkur.

Rath řekl novinářům, že mu dívka, která vtrhla na jednání, přinesla fotky, které zmiňoval ve své závěrečné řeči a které podle něj zachycují soudce Pacovského "po flámu s flaškou piva". O předešlé přestávce prý telefonicky požádal svého bývalého právního zástupce v této kauze Adama Černého, ať je vyhledá na internetu. "Aby bylo vidět, že nejsem lhář," zdůvodnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…