Už víme, proč Nagyová-Nečasová mlčela. Za vším stojí Nečas

26.09.2013 10:47

Odmítnutí výpovědi novomanželky bývalého premiéra Jany Nečasové (dříve Nagyové) při policejním výslechu podle deníku Právo bylo zapříčiněno především dopisem z Nejvyššího soudu, který žádal Petra Nečase o vyjádření ke kauze trafikantů ODS. Dopis prý Nečase neobyčejně rozčílil, a to do té míry, že prý oběma zkazil víkendovou veselku.

Už víme, proč Nagyová-Nečasová mlčela. Za vším stojí Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Odmítnutá výpověď Jany Nagyové-Nečasové na policejní služebně při úterním výslechu podle deníku Právo ani tak nesouvisela s jejím špatným psychickým stavem, jak tvrdil její advokát Eduard Brůna, ale spíše s dopisem, který v pátek, den před svatbou, obdržel její novomanžel.

Dopis, který Nečas obdržel od Nejvyššího soudu, obsahoval žádost o vyjádření ke kauze trafikantů ODS. V ní Jana Nečasová vystupuje jako obviněná a sám expremiér jako podezřelý. Dopis, který Nečas obdržel se zpožděním, jej prý velmi rozčílil. Podle důvěryhodného zdroje deníku Právo manželé Nečasovi žádost Nejvyššího soudu řešili celý víkend a poznamenal i jejich sobotní svatbu.

Nečase údajně nejvíce rozčílil záměr žalobců obvinit i jeho samotného. Již dříve totiž kvůli vyšetřování kauzy trafikantů kritizoval státního zástupce Ištvana, požadoval dokonce jeho odvolání. Nečasovi jako manželé nemusí proti sobě vypovídat, to však nemuseli ani dříve. Veřejně totiž přiznali, že spolu mají intimní vztah, čímž naplnili právnickou kategorii „osoby blízké“.

Sám vrchní státní zástupce Ivo Ištvan, který v kauze vystupuje na straně žaloby, přiznal, že netuší, v jaké fázi je žádost, kterou jeho podřízení podali na Nejvyšší soud. Potvrdil nicméně, že se vyšetřovatelé mezi poslanci (o jejichž krytí imunitou se nyní vede mezi právníky spor) zaměřují na čtyři osoby.

Kromě trojice „trafikantů“ Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr, kteří se výměnou za funkce ve státních podnicích měli vzdát poslaneckých mandátů, se má jednat i o expremiéra Petra Nečase, který jim měl prostřednictvím Nečasové (která tehdy pod jménem Nagyová byla jeho nejbližší spolupracovnicí) tento handl nabídnout. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…