Už visí! Feri, Langšádlová a Adamová podpořili Tibet. Kalousek sdílí, Jacques děkuje

08.03.2019 19:30

Stejně jako každý rok, i tentokrát opět začali v rámci akce Vlajka pro Tibet politici vyvěšovat tibetské vlajky. Mezi nejaktivnější v otázce podpory Tibetu se zařadili poslanci TOP 09. Fotografie s vlajkami již stihli zveřejnit Helena Langšádlová, Markéta Pekarová Adamová a Dominik Feri, kteří tibetskou vlajku vyvěsili z oken poslaneckého klubu TOP 09. Fotografii Langšádlové již sdílel i Miroslav Kalousek.

Už visí! Feri, Langšádlová a Adamová podpořili Tibet. Kalousek sdílí, Jacques děkuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Anketa

Považujete USA za spojence České republiky?

11%
89%
hlasovalo: 19192 lidí
Poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová na svém twitteru zveřejnila fotografii, na níž pózuje s tibetskou vlajkou, a doplnila ji textem: „Víte, že lidem v Tibetu hrozí za vyvěšení této vlajky vězení? Již tradičně se v Poslanecké sněmovně připojujeme k akci Vlajka pro Tibet, která poukazuje na porušování lidských práv v této zemi.“

V komentářích se vyjádřila i politička Kateřina Bursíková Jacques se slovy: „Patří Vám velký dík!“

I ona již stačila být osobně u vyvěšování tibetské vlajky, a to přímo na radnici Prahy 1. Na svém profilu též publikovala snímek z vyvěšování tibetské vlajky, na němž je i se starostou této městské části Pavlem Čižinským. „Konečně i na mojí milované radnici Praha 1 vlaje letos tibetská vlajka. Děkuju Pavel Čižinský a všem zastupitelům, kteří to umožnili,“ napsala k fotografii.

„Vztah k Tibetu je testem naší demokracie. To, jestli poklonkujeme čínským totalitním papalášům anebo pěstujeme přátelství s mírumilovným a utlačovaným tibetským národem je zrcadlem stavu naší společnosti. Vážím si toho, že se moje domovská radnice rozhodla napravit chybu minulosti a zapojí se do celosvětové akce Vlajka pro Tibet, která je symbolem solidarity s těmi, jejichž základní lidská práva jsou brutálně pošlapávána. Cítím hrdost na to, že se Praha 1 pod novým vedením vrací k havlovským ideálům a je mi ctí být u slavnostního aktu vyvěšení tibetské vlajky na budově naší radnice. Děkuji panu starostovi Pavlovi Čižinskému za to, že neváhal a iniciativu podpořil. Je to jeden ze znaků pozitivní proměny ve vedení naší městské části,“ doplnila Bursíková Jacques, jež je iniciátorkou vyvěšení vlajky.

PhDr. Kateřina Jacques

  • Kdo nezažil tmu, ani světlo neuvidí.
  • Petiční výbor

Pod fotografií Langšádlové s tibetskou vlajkou se na twitteru vyjádřil uživatel s přezdívkou Kávovar: „Česká vám nevoní, chápu.“

A Václav Kalina k tématu dodává: „Tak nebuď posera a běž jí vyvěsit do Číny. Tady to není žádný hrdinství.“

A na twitteru TOP 09 přibyla i další fotografie poslanců z této strany s tibetskou vlajkou. K Heleně Langšádlové se připojili i Markéta Pekarová Adamová a Dominik Feri: „Dnes Markéta Pekarová Adamová, Dominik Feri a Helena Langšádlová vyvěsili tibetskou vlajku z oken poslaneckého klubu TOP 09 na podporu dodržování lidských práv. Tibetská vlajka zavlaje také na desítkách radnic a úřadů, kde má TOP 09 své zástupce a poprvé i na vrcholu Sněžky,“ píše se ve tweetu.

„Dnes jsme s kolegy Helenou Langšádlovou a Dominikem Ferim tradičně vyvěsili z oken poslaneckého klubu TOP 09 tibetskou vlajku. Není to jen podpora Tibetu, ale všech lidí, kterým jsou v jejich zemích upírána lidská práva a svobody. Vážíme si všech lidí, kteří se dnes nebo v neděli 10. března, kdy uplyne 60 let od povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, zachovají stejně,“ uvedla Markéta Pekarová Adamová, první místopředsedkyně TOP 09 na stránkách tohoto uskupení.

V otázce Tibetu jsou politici TOP 09 aktivní každý rok, na přiloženém videu můžete zhlédnout, jak se v roce 2016 zachoval Miroslav Kalousek na protestní akci „Svědomí není na prodej!“, během níž mu bylo znemožněno jít s tibetskou vlajkou před Hrad. Kalousek již fotografii Heleny Langšádlové sdílel také.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…