Uzavření hranic: Máme pro vás vyjádření Jiřího Ovčáčka. Ostré

14.09.2015 7:51

Uzavření německých hranic kvůli uprchlické krizi může mít fatální dopad na Českou republiku. Nejen, že hrozí nekontrolovatelný průnik migrantů na naše území, ale taktéž naprostá diskreditace EU a jakékoliv evropské vzájemnosti. Pro ParlamentníListy.cz to jako své osobní stanovisko uvedl Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta Zemana.

Uzavření hranic: Máme pro vás vyjádření Jiřího Ovčáčka. Ostré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

V neděli kolem sedmnácté hodiny se v německém tisku poprvé objevily spekulace, že se německá vláda chystá uzavřít hranice s Rakouskem. Důvodem měl být neustálý příliv migrantů, kteří přes Rakousko mířili do Německa, své hlasitě proklamované cílové země.

A pak už vše šlo ráz na ráz. V půl šesté vystoupil na tiskové konferenci spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziere a oznámil, že Německo začíná na svých hraničních přechodech provádět kontroly. Již dříve rakouské železnice informovaly, že němečtí celníci zastavují každý vlak, který přijel na hranice po sedmnácté hodině. Měly v nich být, podle zprávy převzaté Českou televizí, až dva tisíce běženců.

Česká republika zareagovala obratem a vyslala policejní jednotky k hranicím s Rakouskem, aby se zabránilo svévolnému přechodu tisícovek bezprizorních migrantů na naše území.

Pro ParlamentníListy.cz se k problému vyjádřil i mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Jedná se však o jeho soukromé stanovisko, nikoliv o názor prezidenta Miloše Zemana. Ovčáček uvedl, že se naplňují prezidentova varování, že se Česká republika dostane pod migrační tlak. „Proto je třeba neotálet a ochranu státní hranice co nejdříve posílit o další policisty, ale i vojáky,“ uvedl.

Situace podle Ovčáčka bude mít zásadní dopady i na EU a její vnímání na veřejnosti. „Pokud se bude zvyšovat tlak na země V4, může to mít až fatální důsledky v podobě faktické dezintegrace,“ varoval mluvčí. Navíc se podle něj zapomíná na zásadní věc: „Mimořádně negativní vliv má v současné době bezduchá propaganda, ono propojení mainstreamových médií a sociálních sítí. Tento svět virtuální reality zvyšuje napětí ve společnosti střetávající se s realitou,“ zdůraznil mluvčí.

„Česky řečeno, lidé už mainstreamu nevěří,“ zakončil své vyjádření  Jiří Ovčáček.

Celé vyjádření Jiřího Ovčáčka pro ParlamentníListy.cz:

Naplňují se varování, která pan prezident už před časem pronesl v souvislosti s narůstající uprchlickou vlnou. Česká republika se nyní dostane bez pochyby pod migrační tlak. Proto je třeba neotálet a ochranu státní hranice co nejdříve posílit o další policisty, ale i vojáky. Současná situace bude mít mimořádné dopady i na vnímání evropského projektu ve veřejnosti. Pokud se bude zvyšovat tlak na země V4, může to mít až fatální důsledky v podobě faktické dezintegrace. Zapomíná se ještě na jednu věc, též zásadní. Mimořádně negativní vliv má v současné době bezduchá propaganda, ono propojení mainstreamových médií a sociálních sítí. Tento svět virtuální reality zvyšuje napětí ve společnosti střetávající se s realitou. Česky řečeno, lidé už mainstreamu nevěří.

 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…