Užívejme si, nastává soumrak civilizace a nezastavíme ho. Z rádia promluvil Tomáš Töpfer

29.12.2018 19:20

Nejen o migrační krizi hovořil v rozhovoru s moderátorkou Českého rozhlasu Plus Barborou Tachecí herec a bývalý senátor Tomáš Töpfer.

Užívejme si, nastává soumrak civilizace a nezastavíme ho. Z rádia promluvil Tomáš Töpfer
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

Podle Töpferových slov žijeme v soumraku civilizace. „Měli bychom si to hodně rychle užít, protože tu vlnu, historicky, to stěhování národů, které bylo v každém miléniu, administrativně zastavit nelze,“ podotkl. 

Rozhovor najdete ZDE.

Töpfer se domnívá, že nyní žijeme na území, kde je voda, prosperita i civilizace. Což je právě to, co migranti chtějí taky. „Oni si ji sice nevybudovali, ale chtějí v ní žít. A přijdou a bude jich čím dál víc a ovládnou to. Vezměte si jenom tu populační křivku, na českou ženu je průměrně asi 1,4 dítěte,“ poukázal Töpfer na ženy muslimské i jiné. Domnívá se tak, že mgranti brzy převýší místní obyvatele. 

Töpfer následně také hovořil o hnutí MeToo. „Když se třeba blíží v divadle premiéra a mám pocit ohrožení, že mně jde o život, tak mám tendenci osahávat mladé kolegyně. Což není vůbec nic špatného, to je ten pud sebezáchovy.  My nemáme v divadle MeToo, my máme hnutí WhyNotMe,“ uzavřel Töpfer s poukázáním na jabloně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…