Uznávaný lékař vysvětlil, proč politika přitahuje psychopaty

05.01.2013 11:11

František Koukolík je uznávaný neuropatolog, donedávna primář patologie v pražské Krči. V rozhovoru pro MF DNES se kromě jiného vyjádřil i k tomu, že politika přitahuje psychopaty. Ti tam prý mohou uspokojivě rozvinout svou touhu po moci.

Uznávaný lékař vysvětlil, proč politika přitahuje psychopaty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

„Politika skutečně přitahuje částečné psychopaty, čili deprivanty,“ říká neuropatolog. „To proto, že alfou a omegou jejich života je moc, neboli možnost přinutit někoho, aby udělal něco proti své vůli,“ vysvětluje. Proto prý příležitost být mocným takové lidi láká.

„Politici vyšetření sebe samotných nikdy nepřipustí, ale velké korporace už zkoumány byly. A v jejich špičkách je podíl částečných psychopatů vyšší,“ srovnává Koukolík. V žádném případě to však prý neznamená, že by každý politik byl psychopat.

Proto se prý dá předpokládat, že v politice bude podíl psychopatů větší, než v celé společnosti. Tam je podle něj zhruba jedno procento plně vyvinutých psychopatů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …