V Afghánistánu spadlo americké letadlo, zemřelo 11 lidí. Taliban tvrdí, že jej sestřelil

02.10.2015 6:47

Celkem 11 lidí zemřelo při pádu transportního letadla americké armády C-130 Hercules, které se dnes po půlnoci zřítilo u letiště v afghánském Dželálábádu. Podle agentury Reuters o tom informoval mluvčí amerického vojska. Radikální islamistické hnutí Taliban tvrdí, že letoun sestřelili jeho bojovníci.

V Afghánistánu spadlo americké letadlo, zemřelo 11 lidí. Taliban tvrdí, že jej sestřelil
Foto: repro
Popisek: Záběr z amatérského videa, které si natočili američtí vojáci, kteří se bavili tím, že močili na mrtvé bojovníky Talibanu

K pádu došlo dnes v 0:30 místního času (v 21:30 SELČ). Mezi mrtvými je šest vojáků a pět civilistů pracujících pro spojenecké síly v zemi. Žádná nepřátelská střelba, která by mohla pád zapříčinit, nebyla podle mluvčího z místa hlášena.

Radikálové však na Twitteru uvedli, že pád letadla je jejich dílem. "Naši mudžahedíni sestřelili americký čtyřmotorový stroj v Dželálábádu," napsal podle agentury AFP mluvčí hnutí.

Americká armáda příčinu pádu nevysvětlila, v současnosti prý provádí vyšetřování.

Taliban minulý týden zaznamenal největší úspěch za mnoho let, když se mu podařilo dobýt významné město Kunduz. Armáda však nad jeho většinou údajně ve čtvrtek získala opět kontrolu.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…