V Anglii to vře. Desítky tisíc lidí v ulicích kvůli brexitu

02.07.2016 14:37

Na 40 tisíc odpůrců odchodu Británie z Evropské unie demonstrovalo v sobotu v centru Londýna. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

V Anglii to vře. Desítky tisíc lidí v ulicích kvůli brexitu
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

V centru Londýna v sobotu demonstrovaly tisíce převážně mladých odpůrců odchodu Británie z Evropské unie (brexitu), který britští voliči schválili v červnovém referendu. Pořadatelé protestního průvodu, který šel k sídlu parlamentu, věří, že brexit lze ještě zastavit.

Celý text je ZDE

Podle pořadatelů se na demonstraci sešlo kolem 40 tisíc lidí, podle některých britských komentářů bylo ale účastníků mnohem méně.

„Můžeme sejmout prst z tlačítka pro sebezničení a zabránit brexitu. A to odmítnutím, že referendum má hodnotu konečného rozhodnutí. Neopouštějme budoucí generaci. Demonstrujme, protestujme a zastavme brexit,“ řekl na facebooku jeden z organizátorů průvodu Keiran MacDermott. Narážel na skutečnost, že referendum není v zemi právně závazné a brexit musí ještě schválit parlament.

Pro setrvání v EU hlasovalo v metropoli při plebiscitu 60 procent obyvatel.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…