V Baltském moři bylo znovu horko. Došlo k dalšímu konfliktu mezi Američany a Rusy

17.04.2016 9:52

Je tu další střet mezi USA a Ruskem v Baltském moři. Americký stíhací letoun byl varován ruským letounem SU-27 nad Baltským mořem, že se pohybuje nebezpečně blízko ruského vzdušného prostoru. Mluvčí Pentagonu Laura Sealová kontrovala, že americký letoun netrávil ani vteřinu v ruském vzdušném prostoru. Ministr zahraničí Spojených států John Kerry dodal, že se Američané nedají zastrašit.

V Baltském moři bylo znovu horko. Došlo k dalšímu konfliktu mezi Američany a Rusy
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Agentura AFP přinesla informace o dalším z řady konfliktů mezi Spojenými státy a Ruskou federací v Baltském moři. Americký letoun RC-135 letící nad mořem byl varován ruskou stíhačkou SU-27, aby změnil směr, protože údajně udržoval „nebezpečný kurs“. Pentagon se okamžitě ostře ohradil. „Americký letoun se po celou dobu pohyboval v mezinárodním vzdušném prostoru a v žádném okamžiku nenarušil ruský vzdušný prostor,“ konstatovala už ve čtvrtek mluvčí amerického ministerstva obrany Laura Sealová.

Celou zprávu v angličtině najdete zde

K incidentu došlo krátce poté, co ruská stíhačka přelétala v Baltském moři těsně nad americkým torpédoborcem USS Donald Cook. Podle americké strany šlo o provokaci, kterou si Spojené státy nenechají líbit.

„Odsuzujeme tento druh chování. Je to nezodpovědné. Je to provokativní. Je to nebezpečné. A podle mezinárodního práva mohlo být ruské letadlo sestřeleno,“ varoval americký ministr zahraničí Kerry v reakci na přelet ruské stíhačky těsně u amerického torpédoborce.

Ruská federace odmítá, že by se dopouštěla provokativního jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…