V Benešově bude dál starostou lídr Volby pro město Hlavnička

17.10.2014 20:15

Starostou Benešova bude i v dalších čtyřech letech lídr vítězné Volby pro město Jaroslav Hlavnička. Místostarosty se stanou Zdeněk Zahradníček (Volba pro město) a Roman Tichovský (ODS). Volba pro město bude mít v devítičlenné radě čtyři křesla, ODS a STAN po dvou a jedno získá TOP 09, řekl ČTK po dnešní schůzce s koaličními partnery Tichovský.

V Benešově bude dál starostou lídr Volby pro město Hlavnička
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Benešova Jaroslav Hlavička (Volba pro město)

Dohoda o koalici byla uzavřena už v minulých dnech, personální obsazení ale zástupci stran dosud tajili. Zveřejnili ho až po dnešním podpisu memoranda o spolupráci. Do 14 dnů chtějí vypracovat a uzavřít koaliční smlouvu. Nové vedení města bude zvoleno v listopadu na ustavujícím jednání zastupitelstva. Nová koalice bude mít dohromady 14 z 27 křesel.

V minulém volebním období v Benešově vládla koalice složená z Volby pro město, ODS a TOP 09

V Benešově teoreticky mohla vzniknout i koalice bez vítězné Volby pro město. ČSSD a ANO, které skončily na druhém a třetím místě, uzavřely dohodu o společném postupu při povolebních jednáních a hledaly k sobě dalšího koaličního partnera. Úspěšnější ale byla při povolebních jednáních Volba pro město. ČSSD, ANO a KSČM se tak nakonec ocitly v opozici.

Volba pro město s nezávislými kandidáty získala v komunálních volbách sedm mandátů, ČSSD jich má šest a ANO pět. Tři křesla obsadila ODS. Do zastupitelstva se ještě dostala uskupení STAN a NK - Spolu PRO Benešov, TOP 09 a KSČM, která mají po dvou mandátech.

V minulém volebním období v Benešově vládla koalice složená z Volby pro město, ODS a TOP 09. Dohromady měla 18 z 27 mandátů. V opozici zůstaly ČSSD a KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…